SZÁGULDÁS ÉS CSÚSZKÁLÁS…

Vagy éppen fordítva! A meghívó a Speciális Olimpia Gyorskorcsolya versenyére invitált, ahol csúszkálásnak éppen olyan értéke volt, mint a profi sebességnek. Azt, tudtam, hogy a hazai sportéletben a sportág, azóta kap több figyelmet, amióta a Shaolin testvérek ott vannak Európa, a világ élvonalában. Talán egy kicsit több fény jut az átkozottan gyors srácoknak és hölgyeknek.

s-3s-2

s-1Mit tudhatnak a Speciális Olimpia résztvevői? A készülődősből ítélve sokat. Voltak, akik teljesen hétköznapi ruhában, mondhatni egyszerű korcsolyával várták a rajtokat, de jó páran válogatott mezekben, komoly felszereléssel indultak neki a távoknak.

s-4s-5

s-7s-6

s-8A program kora reggeltől pörgött a selejtezőkkel. Magam, ekkor tudtam jelen lenni, de így legalább láthattam azokat, akik nem a profizmust képviselték, hanem leginkább a korcsolyázás szeretetét. Az is csoda volt sokaktól, hogy, ha totyogva is, de teljesítették az előírt távot.

s-10s-9

s-11Esés, kelés! Ez vele jár a nagyoknál is, de talán senkit nem zavart, ha kicsúszott egy-egy láb a „talaj” alól. A lényeg a célba érkezés volt és ezt az is teljesítette, aki hason kezdett egy-egy menetet. Nem volt ez másképpen azoknál sem, akik láthatóan magabiztosan kezdtek száguldani a körökben. Estek el ők is szépen mérgükben a térdüket csapkodva a sikertelenség után.
 Sikertelenség? Ugyan. Aki itt jelen volt, komolyan gondolja, hogy nem is annyira az eredmény a fontos, hanem az, hogy tud korcsolyázni, s ez a legszebb élmény, amit ez a sport tud adni.

s-12

s-15s-14

s-17s-16

s-18s-19

s-21s-20

s-23s-22

s-25s-24

s-26s-27

s-28Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s