GINA MOSOLYA

2017 első komoly versenye zajlik Budapesten az asztalitenisz sportágának. Lehetne ezernyi dolgot írni az ITTF World Tour BOK Csarnokban / volt Syma / a kedd óta folyó küzdelmeiről. Arról például, hogy a teljes hazai élmezőny asztalhoz tudott állni, vagy arról, hogy ötvennégy ország képviseltette magát, négyszáz versenyzővel, természetesen az ázsiaiakkal az élen. A vasárnapi döntő után erre is sort kerítünk a Nagylátószög oldalán.

pi-2pi-1pi-4pi-3

pi-6pi-5

pi-7pi-8

pi-9A valóban színes kavalkád mellett engem egy dolog, pontosabban egy valaki érdekelt igazán, Póta Gerorgina. Pályafutását figyelve, az utóbbi időben stabilan ott van a világ élvonalában. Amikor először találkoztunk, egy presszóban a készülő könyvem kapcsán / Sztárok és sztorik negyedik része /, kedvességével, bájával azonnal levett a lábamról. Egy pillanatig nem éreztem rajta a sztársportoló nagyképűségét, csak az asztalitenisz iránt érzet „szerelmet”. A beszélgetés után a könyv megjelent, de mivel Gina többnyire elérhetetlen itthon, hiszen külföldön játszik, most érkezett el az alkalom, hogy a neki járó albumot át tudtam nyújtani.

pi-11pi-10

pi-12pi-13

pi-14Nem kis büszkeséggel mondhatom el, hogy szinte meghatódott. Kétszer is megkérdezte, hogy ez az enyém? Majd minden sportoló kapott már a könyvből, de ennyire kedvesen, olyan Ginásan még senki nem örült a tiszteletpéldánynak.

pi-15pi-16

pi-17pi-18

pi-19A sok fotó, természetesen nem csak Róla szól, hiszen szerepel rajtuk az élmezőny, s Téglás Péter, aki a női válogatott edzőjeként utoljára vezette a lányokat az asztalhoz.

pi-21pi-20

pi-23pi-22

pi-24pi-25

pi-26pi-25

pi-27pi-28

pi-30pi-31

pi-32Pótát is Ő kísérte a nyolc közé kerülésért kínai-svéd ellenfélével való mérkőzéshez. Figyeltem Gina arcát. Koncentráció és feszültség talán a legkifejezőbb jelző. Magabiztos kezdés után sem változtak az érzések, s azt gondolom, hogy ez az a szint, ahol már mindenki verhet mindenkit. Hazai közönség előtt nyerni kellett, de az ellenfél is világklasszis volt.

pi-33

pi-35pi-34

pi-36

pi-37pi-38

pi-39pi-40

pi-42pi-41

pi-43Ha, nem is könnyen, de a győzelem és ezzel az előrelépés megtörtént. Felszabadult öröm és egy hatalmas mosoly lett a jutalom, amire a csarnokban lévő szurkolók vártak. Vasárnap párosban döntő, s ki tudja egyéniben mi fog történni még szombaton? Szép volt Gina!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s