„ARANYOS” KÍNAIAK

Kedden még négyszázan reménykedhettek abban, hogy legalább a dobogó közelébe kerülhetnek az ITTF World Tour, Hungarian Open Nemzetközi Asztalitenisz versenyén. Aztán, szépen olvadtak az álmok, csökkentek az asztalok a BOK Csarnokban. Vasárnapra két páros és négy egyéni versenyző gondolhatta azt, hogy a díszes serleget és a jelentős pénzdíjat csakis Ő viheti haza.

asz-3

asz-1asz-2

asz-4asz-5

asz-7asz-9

asz-7A Kínai fölény már az elődöntőkben megmutatkozott, de a döntőre azért maradt esély arra, hogy a totális hegemónia megtörik. Kezdődött a női párosokkal az egyeduralkodás „trónfosztása”. Póta Georgina svéd párjával meg is próbált mindent, s nem maradt el a zászlós hazai szurkolás sem, de a nagyobb tudás előtt meg kellett hajolni.

asz-10asz-6

asz-13asz-12

asz-19asz-18

asz-21asz-22

asz-30A férfi párosoknál is felcsillant a lehetősége annak, hogy az aranyérem nem kínaiak nyakában landol. A brazil párás sem tudott azonban egy-két szép labdamenetből többet kihozni a döntőből.

asz-23asz-24

asz-25Az egyéni mérkőzések esetében sansz sem volt arra, hogy más nemzet lányai vagy fiai nyerhessenek, hiszen Kína házi döntőt vívhatott. Azt gondolhattuk volna, hogy annyira ismerik egymást a játékosok, hogy izgalom nélkül letudják majd minden küzdelmüket. Szerencsére, kellemes kellett csalódnunk, mert világszínvonalú játékkal, végig fej-fej mellett haladva döntötték el, hogy kié lehet az értékes trófea.

asz-27asz-28

asz-29asz-36

asz-31asz-32

asz-33Az, ismét bebizonyosodott, hogy ha Európa és a világ lépést akar tartani az ázsiai asztalitenisz fölénnyel, akkor van még mit tanulnia. Mi, pedig örülhettünk annak, hogy januárban Budapest adhatott otthont a World Tour idei első versenyének.

asz-34asz-14

asz-16

asz-35asz-15

asz-17Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s