FRADI „MÁMOR”.

Szívesen járok rangadókra, ha sportról van szó, márpedig az Fradi-UTE minden szinten annak minősül, légyen bármelyik sportágról szó. Február első hetében azonban más is vonzott a Tüske Csarnokba. Maga a helyszín is különleges, hiszen a legszebb hazai pálya semlegesnek tekinthető mindkét gárda számára. A nagy befogadóképesség ezen az estén nem véletlenül volt fontos.

f-2f-1

f-3A két rivális megegyezett abban, hogy a teljes bevételt felajánlják az olaszországi buszbaleset áldozatai és sérültjei számára. A dolog igazán becsülendő, hiszen az egyik áldozat, Vígh Balázs játszott mindkét csapatban.

f-5f-4

f-6Akkoriban, a hír hallatán azonnal eszembe jutott, amikor vendéget várva, becsöngettek és egy kimondottan kedves, magabiztos fiatalember állt az ajtóban. A beszélgetés alatt kiderült, hogy jégkorongozik, ami sportfotósként azonnal a játékra terelte a szót. Olyan lelkesedéssel beszélt választott sportágáról, amit ritkán tapasztaltam. Büszkén mutatta hokis sérüléseit. Meg is beszéltük, hogy ha tehetem, kilátogatok egy olyan meccsre, ahol Ő is szerepel.

f-7

f-8f-9

f-10f-11

f-12Sajnos erre már nem kerülhet sor. Most egy „égi csapatba” játszhat tovább. A dugig megtelt csarnokban egy pisszenést sem lehetett hallani és a játékosok lehajtott fejjel tisztelegtek emlékének.

Azért a rangadó, az csak rangadó, úgyhogy a megemlékezés után el is szabadult a pokol. A Fradi olyan elánnal vetette magát a küzdelembe, amelyet régen lehetett látni tőlük. Meg is volt az eredménye a hajtásnak. Az első szünetre kétgólos előnnyel vonultak a zöldek az öltözőbe.

f-14f-15

f-16

f-17f-18

f-19A második harmadban aztán jöttek a buta kiállítások, teljesen felesleges keménykedések miatt és a lilák, ha az utolsó előnyös másodpercekben is, de büntettek. A rangadó, amúgy is érezhetően „felkeményedett”. Olykor az indulatok is elszabadultak, de komolyabb boksz a bírók azonnali közbelépései miatt végül nem alakult ki.

f-21f-20

f-22f-23

f-24f-25

f-26Úgy futottunk neki az utolsó felvonásnak, hogy itt még bármi lehet. Jött is az UTE és irányította a játékot, s bizony sokszor a szerencsén múlott, hogy nem rezdült meg a háló, no meg a kiváló kapusteljesítménynek. „Felrobbant” a lelátó, amikor a Fradi bepréselte harmadik találatát.

f-27f-28

f-29f-30

f-31f-32

f-33Azt, azonban mindenki tudta, hogy jégkorongban nincs lehetetlen és pár másodperc is elég a fordításhoz. Jött is az UTE, s második találatával infarktus közeli állapotba kergette a hazai szurkolókat. Sikerült kihúznia kapott gól nélkül a zöld-fehéreknek a végjátékot, s így az örömtánc nekik jutott.

f-34f-35

f-36

f-37

f-38 Kifelé menet még elcsíptem egy mondatott. Egy srác, azt mesélte barátjának, hogy az édesapja már nem jutott be a csarnokba, mert az összes jegy elfogyott. Szép ez így! Ünnepe volt a jégkorongnak a rangadó, még akkor is, ha szomorú aktualitása volt az eseménynek. A bevétel természetesen nem válthatja meg azt a fájdalmat, ami itt marad számunkra a buszbaleset után, de megmutatta, hogy emeljük fel a fejünket, s fogjunk össze, akár zöldben, akár lilában. Szép volt fiúk!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s