BÉLA

Először is, iszonyúan szégyellem magam. Elsősorban azért, mert volt egy választott kedvenc zenekarom, a TRIÁSZ. Ott voltam minden koncerten, utaztam velük felvidékre és élveztem minden pillanatot abból az atmoszférából, amit három srác nyújtott, nem csak nekem, hanem a mindenkori közönségnek és én fél éve nem halhattam Őket élőben. Az elfoglaltság, lustaság nem lehet elég kifogás.

ja-17ja-16

 

ja-15Három év, három lemez. Ma már ott tartunk, hogy Ipolynyék polgármestere szerette volna a település legnagyobb eseményén a Triászt, de az augusztus végi időpont is telt ház a noteszben. Olyan csúcsokat döntöget a zenekar, amit bármelyik zenész megirigyelhetne. Az „Elveszett dalok 3” album méltó folytatása az első hanghordozóknak, de fölé nő, megszólalásban, igényességben, válogatásban az előzőeknek. Ja, hogy neked nincs meg! Sajnálhatod…

ja-6ja-7

ja-5Hallottam már neves zenésztől olyan véleményt, hogy egy nagyon jól kitalált „hakni”. Bár mindenki, aki színpadra lép, ennyire tudná élni a zenét, mint a TRIÁSZ. S, itt kell kiemelnem egy olyan embert, akit szerencsémre régóta ismerhetek.

ja-8ja-9

ja-12 Talán az első emlék még ifjú koromból a Prognózis. Vörös Pistihez kötöttem az egészet, bár mint kiderült a zene egyik „atyja” már akkor Béla volt. Teli voltam zenével, mint ahogy a város is teli volt szerelemmel. Ifjonci hévvel „hajtottam” mindent, ami az életből szép, elsősorban persze a szerelmet, s ehhez a zene kiváló inspiráció volt.

ja-13ja-10

ja-14Aztán, a sors úgy hozta, hogy televíziózásra adtam a fejem, s nem kis meglepetésemre, vagy tán nem is annyira, a zenei főszerkesztőt Jankai Bélának hívták. Zenés műsorokat gyártottam, így minden művem az Ő kezén futott keresztül. Olyan munkabírását ismerhettem meg közelről, amit magamnak nem nagyon kívánnék, de erről tán  népes családja tudna leginkább mesélni.

ja-3ja-11

ja-4A televíziózás végeztével jött egy kis szünet, s nem kis meglepetésemre a rocker zenészt Zámbó Jimmy oldalán láttam viszont. A műfajt akkor sem szerettem.  A mai napig nem tudtam magamévá tenni, pedig személyes élményem is volt bőségesen az előadóról, de Béla itt is tudott olyat nyújtani, ami számomra az egész produkcióban pluszt jelentett.

Nem sokat kellet várnom, míg újra „képbe került” a billentyű virtuóza. Kálmán Gyuritól hallottam először, hogy készül valami új dolog a „boszorkánykonyhában”. Ott voltam az első TRIÁSZ bulin. Azonnal és feltétel nélküli hívő lettem. Azt is lehetett tudni, hogy Sipos Peti elfoglaltsága miatt a szervezések nem lesznek egyszerűek, de jött a B 52 zenekar, amely megoldotta a „hiánypótlást”, sőt…

ja-2Róluk már írtam ebben a magazinban nem kis elfogultság nélkül. Valószínűsítem, hogy a zenei formációk felsorolása Béla életéből nem teljesek, mert nem említettem az Omegát és ki tudja még hány együttest, amely az Ő nevéhez is fűződik, de egyet biztosan tudok, nélküle a felsorolt alakulatok nem léteznének, mint ahogy a manapság legnépszerűbb élő zenés hely, a Back Stage Klub sem.

Legutóbbi megkeresése a legmegtisztelőbb volt számomra. Íródott egy könyv, ami Róla szól, s ennek a borítóját én fotózhattam, ami remélem sikeres akció lett. Az írás, egy különleges születésnapi alkalomból fog napvilágot látni, remélhetőleg azon a koncerten, amely 2017. április 23-án lesz a Barba Negra Music Clubban. JANKAI 55. Ha, csak a vendégeket sorolom, már csoda! Benkő Laci, Gidófalvi Attila, Papp Gyula, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Vörös Pisti, Zeffer András és természetesen a B52, no meg a TRIÁSZ.

ja-1Mondhatnám, „sztárhegyek”, s ez ember ma is ugyanolyan szerény, mint amilyennek évtizedekkel ezelőtt megismerhettem. Na, ez az érték emberek!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s