SABATON KONCERT

Március 5-én a kora délutáni órákban a világhírű svéd Sabaton zenekar kamion konvoja begördült a Hungexpo területére. Megkezdődött a felkészülés az esti koncertre.

A SABATON együttes 1999-ben alakult Svédországban Falunban. Hamar megjött a siker és az első nagylemez, melyet további 8 sudiólemez követett. Eleinte elő zenekar voltak (pl az Iron Maidennek) de ma már hozzájuk csapodnak elő zenekarok. Zenei stílusukhoz és dalszövegeikhez mindvégig hűek maradtak. Stílusuk a power-metál, dalszövegek háborús hősökről, harci cselekményekről szolnak. Így hallhatunk a spártaiakról, első,- második világháborúról, bombázásról. Énekesük Joakim Brodén a közönség kedvence. A Sabaton fesztiválokat szervez, és hosszú turnékon vesz részt. A január 6-án kezdődött turnénak a Budapesti a harminckettedik állomása, melyet még további húsz követ.  A Hungexpo B csarnoka szépen megtelt, s a meghirdetett jegyek hamar elkeltek. A hangolást két elő zenekar megcsinálta, s így már valósággal tombolt a közönség mikor színpadra léptek. Na, erre ők rátettek egy lapáttal. Jó nagy lapáttal! Volt itt minden, ledfal, pirotechnika, fénytechnika, de mindenekelőtt nagyon színvonalas zene. A koncert végén a zenészek meghúztak egy pálinkás üveget a színpadon, a ledfalon megjelent, hogy köszönöm Budapest és meglengették a magyar zászlót. Hatalmas siker volt!

Március 6-án éjjel egy órakor a világhírű svéd Sabaton zenekar kamionkonvoja kigördült a Hungexpóról turnéjuk következő állomása felé.

Kép és szöveg: Bárdos Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s