FITNESZNAP

Nagyon nehezen keltem ki az ágyból szombaton reggel. Kinéztem az ablakon és ez még jobban meggyőzött arról, hogy jót tenne még egy kis lustálkodás. Esett az eső és az időjárás kimondottan a legszürkébb formáját hozta. Kellene egy kis átmozgató edzés és természetesen egy finom kávé és akkor talán indíthatóbbnak tűnt a nap.

Gondolatban már ráhangolódtam a tizenegyedik alkalommal megrendezett „Fitnesznap” eseményeire és az elmúlt évi emlékek hozták is a mozgás örömét. Ahogy lépkedtem a BOK Csarnok felé és kiszűrődött a zene, az adrenalin is emelkedett bennem. Ez az élmény csak fokozódott az esemény helyszínére való belépés után. Nyüzsi, mozgás, lendület mindenhol. Természetesen tömeg, ahogy az már lenni szokott. Furcsa is, hogy a hétköznapokban kissé elhízott, elkényelmesedett világunkban ennyi ember gondolja úgy, hogy kifelé a „fotelből”!

A fotókon talán visszaköszön annak az örömnek az arcokon, a mosolyokon való megjelenése, amit sikerült itt-ott elcsípnem a fényképezőgéppel is. Igaz megjelentek az izzadságcseppek is, mert már nézni is fárasztó volt egy-egy „menetet”. Egymás melletti színpadokon dübörgött a zene és megfért egymás mellett az erőre, a táncra épülő elemek sora.

Természetesen a legnagyobb tömegeket a sztárok színpadra lépése jelentette. Katus Attila és csapata olyan tempót diktált, ami védjegye a fitnesz világ egyik legelismertebb, leginkább követett emberének. Ezrek rajongtak a helyszínen, de többszöröse lehet ennek a létszámnak a DVD-in megjelent anyag követőinek száma. Az óra végén készült fotó az összes résztvevővel, ahol a hátulról közvetítő műsorvezető meg is jegyezte, hogy a látvány hátulról legalább annyira szép, mint elölről lehet.

Persze, ez a megállítás, nem csak a nagyszínpadon történtekre volt értendő. Bárhová nézett az ember, formás alakok tömegét láthatta az edzőknél és követőiknél is. Aki, pedig azt gondolná, hogy a FITNESZNAP csak a hölgyek előjoga, bizony téved. Igaz, lényegesen kevesebben, de férfi társaim is beálltak a gyakorlások sorába, bizonyítva, hogy ebben a műfajban ugyan van nőuralom, de jelen vagyunk mi is.

A nap vége felé, aztán volt dolguk a masszőröknek is, már akik hozzájutottak ehhez a szolgáltatáshoz, de a babzsák pihenők is nyújtottak némi vigaszt az elfáradt izmoknak. Az biztos, hogy egészségesen fáradtan térhetett haza minden résztvevő, s talán a napnak ez a legfontosabb tanulsága. Jöhet jövőre a tizenkettedik alkalom!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s