Bravúros magyar szereplés Ausztriában

Három arany és egy bronz a második napon.

Az alpesi síző Csernai Tibor aranyérme után beindult a magyar henger a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon. Péter Dávid kezdte az éremgyűjtést a grazi jégcsarnokban. A speciális tréningek mellett integrált körülmények között is edző sportoló az 1000 méteres távon bizonyult legyőzhetetlennek, a döntőben kanadai és mexikói ellenfelét utasította maga mögé.

Péter Dávid így értékelte győzelmét: „Fantasztikus érzés, szavakba nem lehet önteni, hogy mennyire boldog vagyok. Azért kemények voltak az ellenfelek, de időben meg tudtam lépni tőlük. Tudtam menni a saját íveimen. Sokan szurkoltak nekem, jó volt így szerepelni.”

Ramsauban, a hófutóknál hétfőn három döntőben is érdekeltek voltunk. A fiúk 100 méteres sprinttávján a fiúknál, a kőszegi Kurucz Tamás győzött nagy csatában, 29 századmásodperces különbséggel megelőzve pakisztáni vetélytársát.

Tomi boldogan mesélt sikeréről: „Nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem. Közben végig arra koncentráltam, hogy gyors tempóban haladjak, nem figyeltem senkire, csak magamra és közben folyamatosan éreztem, hogy dobog a szívem. Boldog vagyok, hogy a hazámért küzdhettem.”

A lányok 100 méteres távján a szintén kőszegi Vígh Barbara harmadikként ért célba, bronzérmét örömkönnyeket hullajtva fogadta, élete első világversenyén felszakadtak benne az érzelmek. Barbit csak két dél-amerikai sportoló tudta megelőzni.

800 méteren a tiszakécskei Berta Zoltán is nagyot küzdött, végül az ötödik helyen fejezte be szereplését.  

Zoli a következőképpen foglalta össze versenyét: „A pálya jó volt, nagyokat léptem, de beleléptem egy nagy lyukba és ez megzavart. A terep legrosszabb részen haladtam, kívül, a többiek pedig a bójánál. Próbáltam kikerülni a gödröket, ez így-úgy sikerült. Jó, de nehéz verseny volt. Annak örülök, hogy az első divízióban szerepeltem, a legjobbak között.”

A hófutás az atlétika futószámaihoz áll a legközelebb. Röviden és talán sarkítva, összefoglalva: futás hótalpakon. Kanadában, Amerikában és az Észak-Európai országokban kedvelt szabadidős sportág, de nálunk is egyre népszerűbb. Kőszegen és Tiszakécskén nagy hagyományai vannak.

A nap harmadik győzelme a műkorcsolyázó Hingyi-testvérek nevéhez fűződik. Ágnes és Rita párosban nyert, pont, mint négy évvel ezelőtt, Dél-Koreában. A lányok elegáns programot mutattak be a „Csillagpor” című film zenéjére.  A magyar delegációnak két versenynap után összesen 4 arany és 1 bronzérme van. Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul.

Forrás: Speciális Olimpia

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s