Hatalmas magyar sikerekkel folytatódtak a Speciális Olimpia Téli Világjátékok küzdelmei Ausztriában!

A gyorskorcsolyázók újabb érmekkel hívták fel magukra a figyelmet a grazi jégcsarnokban. 111 méteren Surnyák Viktória, 777 méteren Péter Dávid és Hocza Róbert nyerte meg saját kategóriájának versenyét, míg Mayer Barbara ugyancsak a 777 m-es távon lett harmadik. A lelátón szurkolt a magyar short trackeseknek az olimpiai bajnok Hunyady Emese is, ő kísérte delegációnkat az ünnepélyes megnyitó során is.

Az alpesi sízőknél óriásműlesiklásban kedden Szanyi Petra kezdte meg az éremgyűjtést, mégpedig a legfényesebb színűvel. Molnár Sándor szakágvezető tanítványa nyugodtan, körültekintően versenyzett, ahogy a fiúknál ugyanebben a számban Árok Csaba és Csernai Tibor is. Mindketten bronzéremnek örülhettek saját kategóriájukban a schladmingi pályán.

Ramsauban, a hófutók 200 méteres döntőjében a már olvadó hóban Vígh Barbara ezüst, Rácz Dorottya bronzérmes lett, Kurucz Tamás pedig a 4. helyen végzett. Hófutóink eddig már minden színű éremből szereztek egyet-egyet Ausztriában.

Padlóhoki-válogatottunk áldozata délelőtt Jamaica volt a csoportkörben, este pedig a nagy ellenfél Kanada. Az aranyéremre hajtó magyar csapat 7-0-ra szinte lemosta a pályáról a karibi térség együttesét, a kanadaiak ellen pedig ismét parázs csatát vívott. Koncentráltan, taktikusan játszottak a fiúk, akik végül 3-1-re nyertek és elszántan várják következő mérkőzésüket is, egyre közelebb jutva ezzel céljuk eléréséhez.

A padlóhoki a jégkorong és a gyeplabda játékokból ered, teremben űzhető sportág, az Amerikai Egyesült Államokból származik. Azok számára fejlesztették ki, akik nem tudnak megtanulni korcsolyázni, de szeretik a jégkorongot. Egy csapatban egyszerre öt mezőnyjátékos és egy kapus lehet. A játékidő 9×3 perc. A magyar padlóhoki-válogatott eddig már négy Speciális Olimpiát nyert. Ráadásul csapatunk, a legjobb képességűek között, az 1-es divízióban tudott mindig diadalmaskodni.

A magyar delegációnak három versenynap után összesen 8 arany, 1 ezüst és 5 bronzérme van. Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak, 105 ország 2600 értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolójának részvételével. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul.

Forrás: Speciális Olimpia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s