Padlóhoki válogatottunk a csúcsra ért ötödik alkalommal is!

Hat érem jutott számunkra a zárónapon Ausztriában!

Delegációnk 6 versenynap alatt összesen 13 arany, 6 ezüst és 9 bronzérmet szerzett.

Hatalmas csata, fordulatos mérkőzés és óriási magyar ünneplés jellemezte a Speciális Olimpia Téli Világjátékok zárónapját Grazban. A Stadthalle centerpályáján dőlt el a legerősebb divízió aranyérmének a sorsa a padlóhoki-tornán. Válogatottunk Kanadával vívott izgalmas és sok gólt hozó döntőt. Végig a fehér mezben játszó magyar együttes irányította a játékot, parázs hangulatban, 5-3-ra megnyerve a találkozót. Padlóhokisaink 1997, 2005, 2009 és 2013 után ötödször is aranyérmesek lettek. Pintér István szakágvezető, a játékosok, az egész stáb és a magyar szurkolók összeölelkezve jártak örömtáncot.

További öt érmet gyűjtöttünk a befejezőnapon. Ebből négyet a gyorskorcsolyázók szereztek. A 333 méteres táv döntőiben Óvári Réka győzött saját kategóriájában, míg Al Yassin Mustafa és Bohn Zsombor egyaránt ezüstérmes lett, Marosi Viktória pedig bronzéremet vehetett át.

A hófutóknál, Ramsauban a 400 méteres szám döntőjében pedig Berta Zoltán érkezett harmadikként célba.

Csütörtökön késő estig tartottak a műkorcsolyázók egyéni versenyének kűrprogramjai. A Hingyi-testvérek közül Ágnes negyedikként, míg Rita ötödikként végzett. Mindketten egy-egy pozíciót javítottak a kötelezők utáni helyezéseiken.

A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indult. Az ausztriai világjátékok eseményei pénteken befejeződtek. A világeseményen 105 ország, 2600 értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott versenyzője vett részt, akik mind-mind nagy örömmel várják a grazi záróünnepséget. A magyar csapat ünnepi fogadását március 25-én, szombaton, 13 órától Budapesten, a Magyar Sport Házában rendezik.

Forrás : Speciális Olimpia

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s