MONORI MEDENCÉBEN

A legkellemesebbnek tűnő tavaszi napon autóztam Monor városa felé, ahová a Magyar Speciális Olimpia szövetség úszó szakága invitált. A szokatlanul melegben pont arra gondoltam, hogy jó lett volna fürdőruhát hozni magammal, mert bizony, jól esne csobbanni egyet. Nem jártam még soha ebben a pazar létesítményben, de megérkezve a parkolóba, már kívülről is lenyűgözött a látvány. A rendkívül érdekes építészeti remekműbe belépve aztán tovább „csodálkozhattam” az izgalmas és látványos építészeti megoldásokon.

Igaz, április első szombatján nem ezért jöttem Monor városába. Talán majd más alkalommal. Az ország szinte minden pontjáról érkeztek az iskolákból, intézetekből versenyzők. A döntőkre futottam be, s látni már csak azokat láttam, akik a délelőtt folyamán a legjobb eredményeket érték el a különböző divíziókban.

Megteltek a lelátók szülőkkel, edzőkkel és a selejtezőkben kevésbé jól teljesített úszókkal, s a hangos szurkolás így nekik jutott. Le a kalappal a szervezők előtt, mert pergő ritmusban tudták „csatasorba állítani” a versenyzőket, s segítőikkel felvezetni a futamok résztvevőit a rajtkövekig.

Itt aztán kiderült, hogy ki milyen szinten hódol kedvenc sportágának. Volt, aki a vízből indult a távok teljesítésének, de voltak profi módon rajtolók, akik a rajtkőről állva ugrottak a medencébe. Esetenként a különbségek elég nagynak bizonyultak, de ez cseppet sem zavart senkit. Az arcokon a küzdés mellett mindig ott bujkált egy mosoly is, az úszás öröme.

Természetesen a verseny végén érmeket is osztottak, de az sem volt nagyon elkeseredve, aki egy részvételt elismerő szalagot kapott Monor alpolgármesterétől, Darázsi Kálmántól és Wisinger Jánostól, aki a szövetség örökös tiszteletbeli elnöke. Azt, minden résztvevő elmondhatta, hogy érdemes volt elutazni az úszók tavaszi seregszemléjére akár Kőszegről vagy Hódmezővásárhelyről is.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s