SAKURA ünnep a Füvészkertben

Bizony hosszú volt az út mire hozzánk is eljutott. A szokás a Heian-korban (794-1191) honosodott meg japánban. A virágfigyelést, a japánok a kínaiaktól lesték el. Ott a császári család, a költők, énekesek és más nemesemberek szokása volt összegyűlni a kertben a fák alatt és megünnepelni a virágnyílást.

Fázósan összehúztam a kabátom, irány a Füvészkert, ahol több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, ilyenkor a japán cseresznyefák virágot bontanak, a látogatók takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a fák virágzásában.

A nap is kíváncsi volt, mert ki-ki nézett a felhők mögül és nem hagyott fázni

Akár a kínai császár élveztük a rengeteg virág látványát, kikapcsolódtunk, pihentünk. A facsoport távolról úgy tűnik, mintha csodaszép felhő lenne, de ha egy-egy virágot közelről is megnézünk, annak egyszerű szépsége ugyanúgy megfog minket.

A rendezők látványos eseményekről is gondoskodtak. Ismerkedhettünk a Távol-Keleti harcművészettel, japán kardművészettel. Volt páros kardvívás. Fellépett Taiko Dob együttes Az ősi hangszerek és a dobok varázsoltak a zene hangján.

Vásárolni és kóstolgatni is lehetett. Igazi majálison voltunk, játszó vidám gyerekekkel, gondjaikat felejtő felnőttekkel

Az esemény több napos, nyílván még sokan elsétálnak a kertbe kicsit frissülni, megújulni, feledni a hideg téli napokat. Pihentető élmény, ne hagyjuk ki, éljünk át.

Kép és szöveg: Szendrei Tibor

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s