EURÓPA!

Amennyiben én tüntetés szervezője, meghirdetője lennék, az utolsó pillanatig „körmömet rágnám”, hogy lesznek-e elegen egy olyan helyen, mint a Hősök-tere. Bizony oda irdatlan sokan elférnek és, ha „félházas” a dolog, akkor jöhet a kormányzati legyintés, „Látjátok, ennyit ér az érvetek”.

 

Fél órával a hivatalos kezdés előtt érkeztem, s valóban tapasztaltam az aggódást, mert igencsak lézengtek a csoportok a téren. A feszültséget tapintani lehetett, de az elszántság minden arcon, minden gesztuson ott volt. Ha, én lennék a szervező, akkor valamivel hat előtt végképp megnyugodtam volna. Nincs az a békemenet, ahol ennyi embert össze lehetne szedni akár fizetősen is!

Amikor, már nem fértünk be a térre, az Andrási úton is az Oktogonig állt a sor. Ami, legjobban tetszett ezen a kora estén, az a békés hangulat, ami azonban hihetetlen erőt sugárzott mindenki számára. Nem hőzöngött, trágárkodott senki feleslegesen. Civilségüket kérték ki mindannyian, az oktatás szabadságát és azt, hogy az országot ne vezessék ki az Unióból.

A szónokok sem a népet „hergelték”, hanem mindannyian arról beszéltek, hogy hagyják Őket dolgozni, mindazért, amit a magyar emberek érdekében tesznek minden egyes nap. Bravó, Móra Veronika, László Luca, Kapronczani Stefánia és Ti mindannyian, akik tettetek ma este a demokrácia megvédésért.

Kértétek, s a pártok ezt teljesítették, hogy logójukat ne használják. Tudnotok kell, hogy ott voltak veletek. Kunhalmi Ágnes megint eurós zászlóval nyilatkozva, Bokros Lajos lengetve európaiságát és gondolom sokan mások, hinni abban, hogy előbb vagy utóbb megszűnik a diktatúra, ami azért itt is jelen volt.

Páran a múzeum lépcsőire felmászva próbáltak látni és véleményt nyilvánítani. A szerveknek, persze az ezer dolognál is fontosabb volt igazoltatni és lezavarni az embereket a tiltott területről. Adatgyűjtésnek ez sem rossz és csak remélni tudom, hogy ez sem Moszkvában köt ki.

S, ha már leghűségesebb barátainknál tartunk! Az emberi leleményesség nem ismer határokat. Sokan jelezték, hogy az ország az Orosz befolyás alatt áll. A feliratok többet mondanak, mint bármelyen szófüzér. A repülés mindenestre megjelent a téren és nem csak a légitársaságok összefüggésében.

Ott a téren, minden rendben zajlott, az erő tökéletesen érződött. Azt gondolom, hogy a folyamatok és a megmozdulás utólagos eseményei rávilágítanak arra, hogy itt nincs megállás. Addig, amíg az országot totálisan debilnek néző garnitúra gátlástalanul tud nyilatkozni a lakájmédiában, addig nagyon sok emberhez nem jut el az az üzenet, hogy ezek gengszterek.

Pedig barátom azok! Nem gondolkodnak arról, hogy neked jobb legyen. Lehúzzák az európai közösből, amit még tudnak, aztán dögöljél bele az évtizedes paksi adósságba és a Putyini baráti segítségből. A nemzet, persze a magasztos, nagybetűs Nemzet, akik ma Ők és nem Te.

Vannak még szavazók, akik elhiszik a kábítást. Javaslom nekik, hogy nézzék meg a fotókat. Irdatlan sokan voltunk, s talán nem is a jelenlévő elégedetlen tömege ebben a lényeg. Gyerek, nyugdíjas, fiatal, család, minden szegmens, aki az ország ma. Lehet ezt figyelmen kívül, hagyni, de káros az egészségre. Tisztelt Orbán Viktor! Én most aggódom az egészségéért.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s