BARBERSHOP BUDAPESTEN

Egészen őszintén meg kell vallanom, hogy bár tudósításom tucatszám jelent már meg különböző fodrász eseményekről, a BARBERSHOP létezéséről még soha nem hallottam. A meghívás jelen esetben nem a szokásos HTK tanfolyamról szólt, hanem egy igazi szakmának szóló továbbképzésre, amelynek az alapját a fent említett márkanév fémjelezte.

Marosfalvi László és Miller Atee nemrégiben Hollandiában járt és az ottani élményeiket, tapasztalataikat osztották meg a szakmával. Dugig telt ház és a szokottnál is több fiatal foglalt helyet a nézők között.

Szokás szerint korábban érkeztem és szokás szerint kerestem a csinos hölgy modelleket. Na, őket itt nem találtam. Laci elmesélte, hogy, Hollandiában a Barbershop szalonokba, hölgyek a mai napig nem léphetnek be. Még a feleségek, a leánygyermekek sem és ezt rettentően következesen tartják is. A kinti bemutató alkalmával a női vendégek csak zárás után nézhették meg, hogy miként is nézhet ki egy ilyen ikonikus szalon.

Kimondottan hagyományos stílusban vágják a férfi hajakat, szinte futószalagon, mert húsz perc jut egy-egy fazon kialakítására. Huszonnégy lehetőség közül választhat a vendég és ezek között nincs stílusbeli átjárhatóság. Ezen szigorú feltételek mellett is állandó a telt ház.

A budapesti bemutatón persze Laciék egy kicsit ”lazítottak”, például azzal, hogy használtak hajcsatot a frizura feltűzésénél. A modellek egytől-egyig fiatal srácok voltak, akik tavaszi szünet lévén, még vállalták azt a frizurát, amely a hatvanas-hetvenes évek divatját igyekszik reprodukálni.

Egy olyán fodrász hagyományról beszélhetünk, amely reneszánszát éli és hihetetlen kereslet alakult ki szerte a világban a stílus iránt. Aki látta és a cikket olvassa, a képeket nézi, ebből kaphat némi ízelítőt, de gondolom kedvet kapva a dologhoz ki is próbálhatja a harmadik kerületben a Marosfalvi Szalonban.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s