A TEST SZÉPSÉGE

Rengeteg sporteseményen jártam egész életemben, fotózni és szurkolóként is. Meg kell, valljam, hogy a testépítés művészete messze elkerült ez idáig. Láttam tudósításokat, filmeket, és ismertem is bajnokait a sportágnak, de nem jutottam el soha egyetlen eseményre sem. Ahhoz, hogy ez változzon kellett egy ismerős, aki az elmúlt hónapjait feltette erre a megmérettetésre.

Közben kiderült az is, hogy egy barátom, igaz Szlovákiában, felkészített egy Európa bajnokot, így hirtelen szakadt a nyakamba mindaz, amit tudni kell a sportágról.

Szokás szerint a verseny kezdete előtt érkeztem a Körösi Sándor Művelődési Központba. Érdekelt, hogy mi történik a színpadra lépések előtt. Mondhatom, talán érdekesebb, mint az a pár pillanat, ami maga a megmérettetés. Sziesztázó lányok és fiúk az összes teremben, testfestés, ahol a meztelen alakok miatt fotózni sem nagyon szabadott. Sminkmesterek, fodrászok garmadája és természetesen a rokonok, férjek, gyerekek bíztató jelenléte segítette a felkészülést.

Közel háromszáz versenyző mérette meg magát annyi kategóriában, amelyet nyomon követni is lehetetlen feladatnak tűnt. A színpadon pörögtek az események, feszültek az izmok, domborodtak a gyönyörű formák, s nincs az a fotósorozat, amely ezt vissza tudná adni. Ez volt 2017 áprilisában az IFBB Testépítő és Fitness Magyar Kupa, amelynek azért a tétje igencsak nagy volt, mert a győztesek képviselhetik hazánkat az Európa Bajnokágon.

A fotók, igazán csak hangulatjelentései tudnak lenni egy ilyen eseménynek. Azt nem tudják elmesélni, hogy a hónapokig tartó felkészülés mennyi munkával, lemondással jár. Hihetetlen energiák mozdulnak meg, edzés hegyek állnak mindenki mögött, s mindez azért a pár pillanatért, amikor a színpadon megmutathatják magukat. Osztottak érmeket, serlegeket egy szakavatott zsűri véleménye alapján, de úgy gondolom, hogy minden egyes résztvevője nyertese az eseménynek az egészsége javára.

Nem csak kívül szépek a hölgyek és urak, hanem a lelki békéjük is egyensúlyba tud kerülni teljesítményük után.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s