RANGOT KAPOTT RANGADÓ

Talán, két éve is van annak, hogy az első komolyabb Amerikai Foci rangadóra eljutottam. Addig, csak a televízióban ismerkedhettem a sport legmagasabb szintjével. Eltartott egy ideig amíg megértettem, hogy mi miért történik a pályán, de attól kezdve, hogy a játék alapját megérti az ember, képes éjszakákon át fent maradni, hogy a legnagyobb küzdelmeket élőben izgulja végig.

Mindenki, aki rajongója lett a sportágnak, választ magának kedvencet, akinek torkaszakadtából szurkol. Magam, sokáig nem tudtam eldönteni, hogy itthon a Wolvest vagy a Cowbellst szeressem jobban. A döntés a mai napig nem született meg. Egyformán kedves mindkét gárda, s azt gondolom, ez így van jól. Közben azért a kedvencek közé felzárkózott az elmúlt év bajnoka, s szerencsére a Steelers mellé sorra nőnek fel a vidéki fellegvárak.

Nem kell nagyon bizonygatni, hogy a sportág teret nyert a hazai sportpalettán, s ma már televíziós közvetítéseken is követheti az, aki nem jut el a stadionokba. Különleges ünnepe az amerikai focinak, amikor a fővárosiak két ikonikus gárdája méri össze erejét.

Azt, előre lehetett tudni, hogy irdatlan taktikai csata fog folyni a „gladiátorok” és a két edzői stáb között. Meg is telt rendesen a Népfürdő utcai lelátó. A két rajongó tábor békésen egymás mellett, de hangjukat vissza nem fogva bíztatta övéit az első pillanattól kezdve.

A Wolves kezdett jobban, de aztán a Cowbells átvette az irányítást és ez pontokban is megmutatkozott. Magabiztossá váltak a „kékek” és a bajnoki pontvadászatban és ezen a kora délutánon nyertek. Megjósolhatatlan, hogy ki nyeri az idei bajnoki trófeát, de szerencsére van annyi jó játékos a mezőnyben, hogy bármi elképzelhető. Egy biztos, ezen a délutánon ismét az AMERIKAI FOCI nyert!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s