ÍZEK KAVALKÁDJA

Már a villamos megállóból lehetett érezni olyan illatfelhőt, amely a gasztronómiai fesztiválokkal járó kellemes jelenség. Mondhatnám azt, hogy csak az orrom után, s máris a Millenáris Park bejáratánál találtam magam. Az kívülről is jól látszott, hogy rengeteg embert vonzanak az ilyen rendezvények.

A regisztráció után belépve az első pavilonoknál is hosszú sorokat találtam. Szeretünk enni és inni is! Három napon keresztül márpedig dömping volt mindkét élvezetből. A szervezők gondoltak arra is, hogy családok fognak ellátogatni a fesztiválra, s így a gyerekeket külön sátor és sok játék várta, természetesen a konyhaművészettel kapcsolatosan.

Éttermek, boros gazdák, pálinkájukat bemutatók lépten-nyomon abban a reményben kínálták portékájukat, hogy majdan a hétköznapok is vonzzák az elégedett kóstolókat. A legtöbben igyekeztek a külsőségekre is adni, mert a portálok többsége ötletes külsővel és csinos háziasszonyokkal volt jelen mindhárom napon.

Az egyik főszereplője az eseményeknek az eper volt, a lehető legjobbkor, hiszen indul a kedvelt gyümölcs szezonja. Fotóim természetesen messze nem tudják visszaadni azt a hangulatot, amit a látogatók tapasztalhattak és még inkább nem enged betekintést az ízek, zamatok világába.  Azt gondolom, hogy aki olvassa ezeket a sorokat és vet egy-két pillantást a képekre, jövőre biztosan nem hagyja ki a mára hagyománnyá vált fesztivált.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s