Különlegesség egyenesen Indiából!

Régóta egy piacra járok vásárolni, kávét inni, mert ott a legjobb. A kofák, piacozók többségét ismerem még akkor is, ha törzsvásárlóként szinte ugyanott költöm el a pénzemet, leginkább hétvégenként. Nem olyan régen minden standon megjelent egy zászló, amelyen az állt egy szív ábrával, hogy „Szeretem a piacom!” Nem az enyém ugyan, de tényleg szeretem.

Az árusok ismerve a fizimiskámat, előkaparják a legszebb portékáikat. Elszürcsölgetve a reggeli vagy kora délutáni kávémat, mindig jár a mosoly is, ami utánozhatatlan. A legtöbb eladó már azt is tudja mit szeretek legjobban, s bennfentesként jelzik, hogy ezt most ne, mert nem a legfrissebb a portékája, jöjjek holnap.

Nem olyan régen történt, hogy az egyik „kedvenc eladóm” kacsintott a vásárlás közben, magához intett és a pult alól előhúzta az első csemegekukoricát. Tudta, hogy imádom. Silány volt még az áru, de a szezonja kétségtelenül elindult. Azonnal megvettem s gondolom sokan voltunk ezzel így, mert bizony, hölgyeim, uraim a magyar szereti ezt a csemegét.

Élvezettel készítettem el otthon, megfőzve az idei első kukoricámat, amelyen azért több volt a cső, mint a szem. Aztán, a sors úgy hozta, hogy felvidéki barátaim ezen a hétvégén egy triatlon világkupára invitáltak Somorja városába. A meghívás nem is annyira a versenynek szólt, mint inkább egy különleges eledel premierjének Európában.

Azt, eddig is tudtam, hogy gyakran járnak Indiába üzleti ügyeik kapcsán, de hogy ez kapcsolatban lenne a gasztronómiával, ez idáig nem derült ki. Találtak valamit, amit egész Európában ők fognak bevezetni, terjeszteni. A dolog hihetetlen egyszerűnek tűnik. Vegyél egy jó nagy csomag fagyasztott kukoricát. Párold meg egy különleges módszerrel, ahol nem veszti el a főzésből „kiszálló” tulajdonságait. Keverd össze olvasztott vajban eredeti India fűszerekkel és kínáld egy tálkában. Fenséges!

Ennyi lenne a CUP CORN! Egy egészséges, egyszerűen elkészíthető étel, amelyért a világ minden részéből érkező sportolók, drukkereik azonnal sorban álltak. Egész Szlovákiában terjed a kukorica, amely különleges ízű és kulturáltan fogyasztható. A fotók igazából vissza sem tudják adni azt az örömet, amit az emberek arcán láttam fogyasztás közben, de tudom, hogy nem olyan sokára a gasztronómia új íze felbukkan hazánkban is. Csak figyelj és kóstold meg! Rabja leszel biztosan.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s