SÖRÖS HORDÓ GURULT ÓBUDA FŐ-TERÉN

Pénteken történt az ünnepélyes hordó terelgetés Óbudán, ahol a Fő-tér most már ikonikus helyszíne a művészeteknek és a gasztronómiának is. A gurítás és csapolás joga Bús Balázs polgármesteré és azoké mestereké volt, akik három napra birtokba vették a főváros legszebb közterét. Mindannyian a „kisüzem” jeles képviselői, mert a folyékony kenyeret, ízesen igazából Ők tudják előállítani.

Csak hazai sörfőzdék képviseltették magukat pavilonjaikkal és számtalan sörkülönlegességgel. A nevezetes „Csiki” azért átnyúlt a határokon, bár mindenki tudja, hogy a miénk. Attól, hogy ez igazán a sörök fesztiválja, nem volt kitiltva a pálinka sem és természetesen a gasztronómia legfinomabb ínyencségei sem. A nép pedig úgy gondolta, hogy erre szüksége van ezen a hétvégén, hogy gondtalanul igyon és egyen, közben pedig olyan zenét hallgathasson, ami kedvére való.

Már pénteken buli volt az Ocho Macho jóvoltából., hogy aztán szombaton Ferenczi György fokozza fokozhatatlant a zene ínyenceinek és ennek az estének Bill Király volt a koronája, aki bárhol lép színpadra, tömegek „kísérik” minden, másra nem hasonlítható hangját. Ezen az estén is nyert!

A zárónap a színpadon először a Mézé volt, majd jött az a banda, akikről már tudtam, zenéjüket ismertem, de élőben azt a meglepetést hozták, amit fotó nem tud visszaadni. Frenetikusak! Ők a Bohemian Betyars. A látottak után keresni fogam a bulikat, ahol elérem a formációt. A vége, a színpadi attrakcióknak az az együttes volt, akiket régóta szeretek és figyelem pályafutásukat. BALKAN FANATIK! Tulajdonképpen Jorgosz és Lepe. Bemutatták az új énekes hölgyet. Külsőre is nyert, de hangjával teljesen elvarázsolt. Meg kellett állapítanom, hogy Jorgosz tud valamit, s ez nem csak a zenére, hanem választásaira is értendő. Ha, bulit szeretnél nagyon magas színvonalú zenével, ami azért népi alapokra épít, akkor a javaslatom, Őket!

Persze, a főszereplő ezen a hétvégén a sör volt, aminek rengetegen örültünk. Az érdekes az, hogy bár az alkoholfogyasztás kimondottan tizennyolc éven felül ajánlott, ennyi gyereket régen láttam a téren. Főleg a családokat vonzzák ezek a hétvégi programok, s így a limonádéknak is nagy volt a sikere, mint, ahogy a rétesnek is, ami „vonaton” készült.

Aki, a képeket megnézi, sajnálhatja, hogy lemaradt a Kézműves Sörök fesztiváljáról, s csak ajánlani tudjuk, hogy jövőre ne hagyja ki a nyár elejei programok közül.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s