ÚJ SZELEK A FÉRFI FODRÁSZATBAN

 

Őszintén el kell, mondjam, szerettem járnia HTK fodrászokat képző előadásokra, mert kilencven százalékban rettentően csinos hölgyek készültek már órákkal a kezdés előtt sminkkel és hajkoronáik előkészítésével. Volt mit fotózni, mert gyakran a back stage izgalmasabb volt, mint maga az esemény, persze leginkább fotós szempontból, mert szakmailag a színvonal minden alkalommal a legmagasabb szinteket hozta.

Már hiányzott a HTK s kimondottan örültem, hogy történet van. Az is egyértelmű volt, hogy az este különlegességet tartogatott, mert csak fiúk, férfiak voltak a hajszobrászat alanyai. Korán érkeztem, hátha látok az előkészületekben érdekesett. , azért a megszokotthoz képest csalódnom kellett. Kevesebb az előkészület, de az érdeklődés a szakma irányából minden elképzelést felülmúlott. Teljes telt ház. Többen már nem is fértek volna be, s ennek oka, hogy Marosfalvi László, Miller Atee, Puja Misi egy olyan trendet mutatott be, amelyet Hollandiában láttak. A Barber Shop-ok olyan helyek, ahol a hölgyek be sem tehetik a lábukat. A fodrászatok úgy működnek, mint a hatvanas években. Nincs hajmosás, szárazon vágnak.

Atee elmesélte, hogy az egész üzletet, a mozgásokat, a használt eszközöket áthatja az feeling, ami azt a kort jellemezte. Gondolhatnánk, hogy ennek mi értelme manapság? Nos, non-stop dolgozik minden mester és olyan forgalmuk van, amit elképzelni sem tudunk itthon. Azért, igazság az, hogy nálunk is kezd a fodrászatok vendégköre elmozdulni a férfi vendégek felé. Igénnyé vált az gondozott fej, méghozzá jó fej, s ebben kezd visszajönni az a divat, amit a NEW SCHOOL BARBER képvisel, és megoszt az ország szinte minden részéből érkezett szakemberekkel. Nem gondolom, hogy a hölgyek ettől kezdve be sem léphetnek az ország fodrász szalonjaiba, de hogy elindult egy új őrület a Barber-rel, az biztos!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s