„ELDÖRDÜLT” A RAJTPISZTOLY

Viharos kezdet. Leginkább ez volt jellemző péntek este az Óbudai Nyár szezonnyitó rendezvényére. Mint, ahogy az már hagyomány, a kezdet az Óbudai Danubia Zenekaré volt egy igazi Háry Kaland interpretálásával. A viharos jelző szólhatna akár az előadásnak is, de ebben az esetben a kezdés pillanataiban az ég szakadt le, ahogy azt monszunos területeken szokta tenni rendszeresen.

Pár perces késéssel, székek törülgetésével azért az előadás is kezdetét tudta venni. A legkitartóbbak, esernyőik alól figyelték, hogy lesz-e egyáltalán folytatás, de a fedett helyekre menekülők is lassan elfoglalhatták nézőtéri helyeiket.

 A zenekar, mint már sok éve egészen magas színvonalon hozta a mű jeleneteit, amit segített a mesélő és a két énekes. Az Óbudai Nyár kezdete és a rajtpisztoly tulajdonképpen elég képletes jelző, mert a Fő-tér télen, nyáron, s ma már szinte minden évszakban kínál kulturális programot az ide látogatóknak.

Láttam taxival érkezőket, anyukát gyerekkel kivárva a koncertet, természetesen komolyzene rajongókat dacolva az időjárással, időseket, fiatalokat. Egy biztos, az, hogy Óbudán merre található a Fő-tér, egyre kevesebbet kell magyaráznom ismerőseimnek. S, hogy mi minden vár még ránk, arról egy mindent kielégítő műsorfüzet tájékoztat és természetesen az internet, ahol minden program elérhető.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s