A Szépségipar Újraalkotása – Ljubov Workshop

Korábban már volt szerencsénk Rólad olvasni, Koncz Dezső munkásságodat részletesen bemutató „Ezer Arcú Nő” című riportjában. Sok érdekességet tudhattunk meg múltadról, jelenedről, sokszínű tevékenységeidről. Azóta egy év telt el, változott-e ez alatt valami, ha igen, az miképp befolyásolta ténykedéseidet?

Sok dolog történt velem az egy év során, mondhatni teljesen új köntösbe bújt mind a magánéletem, mind pedig munkásságom. A kettő pedig esetemben, ahogy akkor, most is szorosan összefügg. Az akkor elsősorban autós rendezvényekben jártas párommal bizonyos nem kívánt külső erők hatására kapcsolatomat megszakítani kényszerültem, így az autós és tuning rendezvények szervezéséből nem végleg, de egyenlőre kiszálltam, illetve a szépségiparral összefüggésben lévő projektekben azóta olyan fotósok munkáját veszem igénybe, akik rendelkeznek azzal a kapcsolati és technikai háttérrel, amelyek a volt párom birtokában csak segítségemmel tudott jelen lenni. Jelenlegi Kedvesem, aki vállalatának élén, többek között a balatoni régió internethálózatának fejlesztésén dolgozik, sokat köszönhetek önmagamra találásomban. Bíztatására nagyobb hangsúlyt fektetek a szépségiparral összefüggésben levő rendezvények szervezésére, illetve megjelenéseimet is inkább a kereskedelmi csatornáknál, és egyéb média felületeknél megszerzett kapcsolati tőkéimmel kamatoztatom. Az elmúlt hónap során megerősítettem kapcsolataimat néhány régi és új modell ügynökséggel, ezáltal sok új ismeretségre és irányadó támogatásokra tettem szert, ami új utakat nyitott meg a modellek, és saját karrierem menedzselésében egyaránt.

Hogyan kell elképzelni egy általad szervezett szépségipari rendezvényt mit értünk pontosan ezalatt?
Ez egy workshop alapú esemény, pontosabban mondva tábor, amely során összejönnek a sminkesek, fodrászok, stylistok, fotósok és modellek, és megadott koncepciók alapján munkából egyformán kivéve részüket, témákat dolgoznak ki és valósítanak meg. Részemről a legnagyobb kihívás ebben az, hogy a toborzás megfelelő arányú szakemberekből álljon, hogy a feladatok, ezáltal az eredmények is egyformán oszoljanak el a résztvevők keze alatt.
A végeredmény pedig akár referencia anyagként használható sokszor gyönyörű, olykor extrém, máskor trendy, a kastélyban fotózott hercegnőktől a dark fashion kategóriáig terjedő képek, fotók, amelyek születése során egymástól tanulhatnak a résztvevők, és új kapcsolati rendszereket alakíthatnak ki a szépségipar világán belül. Az egész lényege az alacsony költségvetésben rejlik, hogy lehetőséget kapjanak azok a fiatal tehetségek is, legyen szó akár modellekről, fotósokról vagy szakemberekről, akik nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy méregdrága portfoliókra, vagy adott esetben fotós iskolákra, szervezésekre költsenek. Ezen workshop rendezvényeknek a költsége vetekszik egy nyári iskolás táboréval, ellenben olyan gazdag anyaggal, tapasztalatokkal és kapcsolatokkal távoznak, mint kevés másik helyről ebben az országban. Az élményekről pedig még nem is említettem szót, vagy azokról a résztvevőkről, akik évek óta visszatérnek, akár határon túlról is (Erdély, Hollandia, Ausztria), kimondottan a tábor, és azok résztvevőinek kedvéért.

Említetted, hogy ez nem az első ilyen rendezvényed. Hogyan indult, mi adta az ötletet?

A tábor elődje 2008-ban került először megszervezésre Liz Davies Kiss (Zsóka) által, aki jómaga modell tapasztalatainak is köszönhetően igen jó érzékkel bírt a tehetséges fiatalok felfedezésében. Munkásságának köszönhetően megszületett a Passion in Fashion World kezdeményezés egy Tatán szervezett tábor keretén belül. Zsóka meglévő modell ügynökség vezetőként számos elfoglaltsággal rendelkezett, így felmerült benne a külső segítség igénybevétele. Ekkor mi már jó barátságot ápoltunk, ami szintén a modell világ keretein belül született és erősödött meg, így jól ismertük egymás észjárását és kapcsolati rendszerét a szépségipar világában, és nem kizárt, hogy ezen indíttatásból kért végül fel a táborszervezésnek részvételére. Ettől fogva hoztuk össze immár közösen ezen eseményeket egy két kihagyást leszámítva, tulajdonképpen évente egy alkalommal.
2014-ben látva az esemény iránt növekvő érdeklődést, felhoztam a létszám, helyszín és egyéb változtatásokkal járó ötletemet, amellyel Zsóka is egyet értett. Sajnos azonban a 2015-ös szervezés során  nem várt egészségügyi okok miatt, a szervezésben Zsóka magamra hagyni kényszerült. Ekkor hogy behozzam az addigra kétszeres léptékűre szervezett esemény rám maradt feladatait, új megoldásokat, kapcsolatokat és koncepciót kellet keresnem. A hirtelen nyomás végül meghozta gyümölcsét, és addig nem várt eredmények születtek, amelyet azóta is tovább viszek, és a rendezvény fejlesztésére fordítok.
Azóta is folyamatosan fejlődünk, és a Passion in Fashion World óta több néven is futó, immár teljesen átalakult esemény Kedvesem ráhatásával, idén megtalálta végleges megnevezését Ljubov Workshop (Ljubov WS) néven.
Zsóka idejét azóta is teljesen kitölti a modellek sikeres nemzetközi menedzselése, és bár a tábor szervezésében már nem vesz részt, szívesen nyomon követi alakulását, olykor csatlakozik néhány modellel, vagy végül kiemel belőlük és nemzetközi pályára állítja. Nem egy nemzetközi karriert befutott modellje került már ki ezen eseményt megjárt résztvevők közül, és bízom benne, hogy eztán is tudunk egymás segítségére lenni, mint szakmabeli, és mint barát egyaránt!

Szó volt arról, hogy számos határon túli országból is érkeznek résztvevők.  Kikből áll l is össze egy ilyen esemény? Vannak kritériumok végzettség, esetleg kor?

Természetesen mivel a minőség feltételekkel jár, itt is vannak alap elvárások, de közel sem olyan félelmetesek, mint azt sokan gondolnák. Szakmai végzettség egyik esetben sem feltétel, hiszen nem kevés olyan tehetséget ismerek, akik képességeiket nem iskolából, vagy egy papírtól kapták, sokkal inkább a szakma iránti szeretet, elhivatottság, és persze az érzék ami vagy van, vagy nincs. A szakembereknél fontos az ügyes kéz, érzék és a szenvedély, hogy szeresse, amit csinál. Modelleknél nincs se kor, se tapasztalat, se magasság megkötés, ellenben fontos a szép arc, arányos testalkat és az elhivatottság a jó fotó megszületéséhez. Fotósoknál van egy szint, amit el kell érniük, de ha az nincs meg, sem kell elkeseredniük, hiszen ha megvan az alap látásmódja és érzéke, mint werk fotós is részt vehet a táborban. Idén is akadt ilyen, cserébe jó fotósoktól tudott tanulni, el-el kapott elkészült már szabadon levő modelleket, és idén volt olyan példa is, aki a helyszínen állapodott meg a tábor egyik legjobb fotósával a továbbiakban való segédkezésben, és mint tudjuk, országunk legismertebb fotósainak legtöbbje is egy jó „mestertől” tanulta ki a szakma rejtelmeit, trükkjeit. Egyébként nálunk a felvidéki szép háziasszonyoktól, a szépség királynőkön át a testépítő fitness modellekig, a kezdő fotósoktól a Hot Magazin egy különleges rovatának fotósáig (Csorba Márta), mindenki megtalálható, és mindenki képességéhez mérten tesz hozzá a végeredmények sikeréhez. De vannak támogató résztvevők is, mint Balázs Antónia menyasszonyi ruha szalonja Veszprémből,  ismert és/elismert divat tervezők mint Dudik Szonja, Kalocsa Style, Laczik Csilla Dizájn, vagy jelmezesként a Balloon & Trend Székesfehérvárról. Az országosan is elismert fotósokról nem is szólva mint Csapó Gábor, vagy Marthphoto, de idén köztünk tudhattuk Szőcs Annamária testépítő és fitness modellt is.

Mit lehet tudni a következő eseményről?
Mindenekelőtt azt, hogy a rendezvény sikerességére, ám egyúttal hely kapacitás hiányára való tekintettel létszámot tovább növelni nem, ám rendezvény gyakoriságot tudunk növelni. Ebből adódóan az eseményt négy évszakosra szervezzük, vagyis immáron évenkénti négy alkalommal rendezzük meg, így a következőre nem is kell sokat várni, esedékessége 2017. Szeptember utolsó hétvégéje. Másodsorban pedig Kedvesem kapcsolati rendszerének köszönhetően a helyszín is változik, az eddigi Siófoki Aranypart helyett, Zamárdiban a Nemzeti Adó és Vámhivatal Szakszervezetének wellness részleggel is ellátott, igényesen kialakított vízparti üdülőjében kaptunk helyet. Ezt ezúton is köszönjük az üzemeltetésnek, és bízunk abban, hogy egy hosszú és virágzó együttműködés következik, ahol kibontakozásra kerülhet a témák számos még kiaknázatlan variációja a sexitől, az extrémen át, egészen a jól bevált fashion-ig.

Szöveg: Amare S.    Fotó forrása: Ljubov

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s