NAPSÜTÖTTE, ESŐÁZTATTA BÚCSÚ

Amennyiben, nagyon egyszerűen kellene megfogalmaznom a két napon át történteket, akkor azt írnám le, hogy volt itt kérem, minden, mint a búcsúban. Szombaton a hőségtől alig lehetett leülni Óbudán a Szent Lélek-téren. A hagyományos nemzetiségi kórusok becsületére legyen mondva, végig tapsolták egymást és maradt erejük megtekinteni a Soroksári Vidám Favágók valóban vidám produkcióját is. Este, aztán az operett vette át a „hatalmat” a színpadon, hogy másnap reggel a gyerekek kedvence, az Alma együttes folytassa a programot.

 A téren az árusok kimondottan művészi, kézműves termékekkel jelentek meg, ami a legnívósabb igényeket is kielégítette, megnyitva a pénztárcákat. Aki viszont nem talált megfelelő költenivalóra valót magának, az a pecsenyesütőknél és a kürtös kalácsosnál azért tudott hagyni valamit a haviból.

Estefelé jöt az eső, viharos előjeleket produkálva. A kínálat mellett, azért a legizgalmasabbat mégiscsak a színpadon történtek jelentették. A zenei lépcsőkön való felfelé lépdelés kezdődött a tangóharmonika varázslattal. Fellépve még egy „fokot” jött Wolf Kati, aki a közönség közé lemenve énekelt magas szinten. A Hot Jazz Band koncertjeiben még soha senki nem csalódott függetlenül attól, hogy több ezer ember előtt játszanak, vagy éppen egy pár fős klubban. A folyamatosan szemerkélő égi áldás ellenére, az esernyők alól tapsolva, ez most is így volt.

A „lépcső legfelső foka” ezen az estén Illényi Katicának jutott. Zeneileg Ő zárta a búcsú két napját, s ha megint egyszerűen kell véleményt mondanom, a „búcsú zárás” csodásra sikeredett. Évekkel ezelőtt egy „Sztárbarangoló” műsorom kapcsán két egész napot sikerült együtt töltenünk és bennem úgy maradt meg debreceni sétálásunk, mint a filmezés során az egyik legkedvesebb emlék. Földre szállt tündér, isten adta tehetséggel, ezen az estén testvérével, Csabával varázsolt nekünk ZENÉT.

 

Óbudán, 2017.június utolsó hétvégéjén ez volt hagyományos búcsú.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s