SINATRA „BEKÖLTÖZÖTT” ÓBUDÁRA

Egy ilyen főcím a 40-es években egészen biztosan világszenzációnak számított volna. Természetesen a júniusi forró hétvégén a „beköltözés” átvitt értelemben szólt arról a koncertről, amely a Fő-térre vonzott ismét telt házat. Szorgos kezek már kora reggeltől építették a színpadot, amelynek igencsak nagynak kellett lennie, hiszen a három kiváló énekes mellett, pontosabban mögött, el kellett férnie a Studio 11 Ensemble zenekarának és megannyi gyönyörű táncos lánynak.

De, ne ugorjunk rögtön fejest az eseményekbe! Óbudán a zenei kínálatot leginkább a változatosság jellemzi az egész nyár folyamán. Volt már kemény rock, operett, sramli, népzene modern formája, retro és szinte még csak most indultak el a nyár eseményei.

Az, amit Frank Sinatra képviselt a harmincas évek közepétől, egészen 1995-ös haláláig meghatározta a világ minden szegletének zenei ízlését. A „hang”, mondta róla szakma és ez cseppet sem volt túlzás. Megszámlálhatatlan világslágerből meríthet, aki dalait műsorára tűzi mostanság.

Gájer Bálint, Lányi Lala, Vastag Tamás ezt a világot hozta el közel két órára a lelkes publikumnak. Érdemes volt korán érkezni, mert színpad mögötti készülődésben „elcsíphető” volt a táncosok bemelegítése, ami látványnak sem volt utolsó. A zenekar kezdett, bebizonyítva, hogy csak a tökéletes megszólalásnak van igazán helye a színpadon.

 Elsőként a swing hercege Gájer Bálint varázsolt a leginkább saját stílusának megfelelő dalokkal, majd felkonferálta azt az énekest, aki ebben az összeállításban kakukktojásnak tűnhetett. Lalát a Kozmix együttesből nem úgy ismerhetjük, mint aki csokornyakkendőben, fekete öltönyben őrjíti meg éjszakáról-éjszakára rajongóikat. Az első dal, első sorai után aztán kiderült, hogy a „hang” nem ismer műfaji határokat.

Vastag Tamást, ma már senkinek nem kell bemutatni, hiszen népszerűsége, testvérével együtt az egekben szárnyal. Már színpadra lépeskor vastaps volt a jutalma. S, hogy ne csak a hangoknak örülhessen a közönség, az a budapesti Táncművészeti Stúdió profi előadóinak is köszönhető volt. Olykor már akrobatikus elemekkel teletűzdelt előadásuk igazi show műsorrá emelte a Sinatra Summer Night koncertet.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s