KÉZILABDA KUPA FÉRFIASAN

Kimondottan egy kellemes képriportra készültem szombat délután az Elek Arénába, ahol a hírek szerint, rangos kupaküzdelmek zajlottak.

A tornát a 2015-ben elhunyt egykori legendás Ferencváros-játékosról és edzőről, Konkoly Károlyról nevezték el, aki csapatkapitánya volt az 1963-as kupagyőztesnek csapatnak, később edzőként is tevékenykedett a klubnál.

„A nyári szezon egyik legrangosabb tornája volt a Népligetben, régen láttak a budapesti kézilabdabarátok ilyen színvonalas mezőnyt, kellemes ízelítő lett ez az NB I-es rajt előtt.” – mondta Király Sándor, az FTC férfi szakágának szakosztályvezetője.

A dolog, abból a szempontból is izgalmas volt, hogy a hazai mezőny top csapatai próbálhatták ki magukat a frissen felkerült Fradival. A házigazdák, bár csak negyedikek lettek a mezőnyben, játékukat elnézve nem vallottak szégyent, sőt…

A bronzmérkőzést a nagyon jó nevekből álló Balatonfüreddel vívták, s szinte végig vezetve az utolsó másodpercben, egy üres kapus góllal maradtak alul. A Balaton partiak úgy örültek a győzelemnek, mintha a bajnoki érmet szerezték volna meg.

Az arany meccsen jöhetett a két meglepetés csapata a bajnokságnak. A Budakalász a viszonylag szerény körülményei ellenére is kinőtte magát egy bárki számára félelmetesnek mondható gárdává. Nagy öröm a kézilabda szeretők számára az Ő jelenlétük a bajnokságban.

 Azt, hogy Cegléden nagyon komolyan veszik a sportágat, ez a döntő és gyanítom, hogy a rövidesen induló bajnokság is fényesen bizonyítja. Végig magabiztos vezetés, s bár a nyár végig hibákkal tarkított játék, azt bizonyítják, hogy jó úton jár a gárda.

Természetesen a bajnokság majd egy egészen más „tészta” lesz, de itt lehetett kísérletezni, sorokat, formációkat kipróbálni, a közönség pedig kapott valamit a nyárban is a kézilabdából. Köszönet érte a Fradinak!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s