„HOMOKOZÓS” RÖPLABDA

Mivel, a sportfotózás az egyik szenvedélyem, talán nem csoda, hogy szinte minden sportágat sikerült lencsevégre kapnom az évek során. Megvallom, a röplabdát tartottam eddig a legnehezebb feladványnak ebből a szempontból. Az első fotózások alkalmával, labda alig-alig volt a képeken és ez később sem nagyon változott, mert iszonyúan gyorsak a mozdulatok. Amikor a labda vagy még nincs a képen, vagy már régen pontot ért, a mozdulatok akkor a legszebbek.

Hétvégén volt a strandröplaba bajnokság döntője. Kezdtek a hölgyek. Tényleg csínosak voltak mind a négyen. A homok is repkedett, mint ahogyan a feladások, a blokkok is a helyén voltak mindkét oldalon. Látszott, hogy ez a két duó nem véletlenül került a döntőbe, s az utána történt nyilatkozatok is a megelégedettség jegyében fogantak.

A férfiak azért egy fokozattal keményebben ütötték be a labdákat, és aki a bemelegítéskor jobb helyen állt, húzogathatta a fejét a pattogó sportszerek elől. A döntő itt is meggyőző fölénnyel zárult, de talán a képek egy hangyányit meg tudják mutatni a labdamenetek szépséget. Szakíróként, meghagyom az elemzést azokra, akikre ez tartozik, de magam részéről gazdagabb lettem ismét egy sportág élményével.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s