DUPLA, BUMM!

Szombaton este Óbudán a Csobánka teret „betöltötte” az igazi rockzene, no meg annyi néző, amennyit itt talán még soha nem láttak. Egy cseppet sem csodálkozok ezen, hiszen a Hékás-Békás záró akkordjaként a B52 együttes és Révész Sanyi vonzotta a tömeget, mint két jókora mágnes.

A nyári események szervezői kiváló érzékkel figyelnek arra, hogy a „rang” ne csak a Fő-téren jelenjen meg a színpadon, hanem a kerület szinte minden kihasználható zugában. Márpedig a szombat esténél nívósabb koncertet nagyítóval sem lehetne találni hazánkban.

Ebben a magazinban méltattam már Révész Sanyi „visszarobbanását” a rock életbe, de megírtam a B52 szárnyalását és külön cikket szenteltem Jankai születésnapi koncertjének. Ragozni az azokban leírtakat teljesen felesleges lenne, hiszen minden írás visszakereshető az archívumban.

Ezen az estén inkább a fotózásra figyeltem, remélem közmegelégedettség-re. Csak azt sajnálom ilyenkor, hogy a képeke nem tudják visszaadni azt az érzést, amikor átéled, hogy a zene „bebújik” a bőröd alá. A szíved ritmusa eggyé vélik a dalokkal és csodálod, hogy ezek az emberek a rockot az egekbe emelik.

A nehézbombázók kezdtek, s a frissen megjelent nagylemezüket már velük énekelte a publikum. Egy zenész számára ennél nagyobb dicséret nem nagyon kellhet, hiszen az albumon, a dalokon szinte még ott a „tojáshéj”, de már sláger minden opus. Természetesen nem maradtak el a megunhatatlan himnuszai a rockereknek. Egy elő zenekarnak az az elsődleges dolga, hogy bemelegítse a közönséget. Azt gondolom, hogy csapat ennél jóval többet tett, örömzenélt.

Következezhetett az utóbbi idők legnagyobb zenei csodája, két ember újbóli egymásra találása. Gondolom, Révész Sanyi és Závodi Janó a Piramisos évek alatt sem álltak távol egymástól, de a mostani közös színpadi létük mindent visz. Ráadásul, találtak maguk mellé olyan zenészeket, akik alázattal, de hihetetlen precizitással szolgálják ki azt, amit rock varázslatnak szoktunk nevezni.

Átjárták a dalok a teret, s mi magunkkal visszük még napokig vagy talán örökre az élményt, amit kaptunk. Így telt Óbudán az augusztus utolsó hétvégéjének estéje.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s