JUDO „HENGER” BUDAPESTEN

Összejött a világ és ez nem túlzás! A Judo Világbajnokságon szinte mindenki megjelent a tatamin, aki számít a sportágban, de a lelátó sem szűkölködött soha nem látott nagyságokban. Putyin, Orbán, a Mongol elnök és több száz „nagyember” a megnyitón, amit hozzá kell tenni, megint látványos volt, s akár felemelő jelzőkkel is illethetően.

Az látszott, hogy rendezni, építve a hagyományainkra, nagyon megy. Mellettem a külföldi fotós kollégák elragadottsággal tapsoltak minden momentumnak, s magam is büszkeséggel figyeltem a koreográfiákat. Megjelent a történelmünk több pillanata és gyönyörű dalok, táncok magukkal ragadtak mindenkit.

Természetesen a főszerep azért a tatamikra koncentrálódott, de mindenki izgatottan figyelte, hogy Putyin mikor érkezik. A döntőkbe jutásért a „könnyűsúlyúak” gyömöszölték egymást rendesen. Magam, azt gondoltam, hogy ebben a súlycsoportban azért repkedni fog a levegőben több versenyző, de inkább a küzdelem és a földharc dominált a legtöbb összecsapáson.

Szép akciókat azért láthatott a félháznyi közönség, ami annak is köszönhető, hogy hazai favorit már az első mérkőzésén, délelőtt búcsúzott a további küzdelmektől.

Fel a fejjel, előttünk az egész hét és ismerve a mieink küzdőszellemét, bízhatunk fényesen csillogó érmekben. A könnyű röptűek versengésében a Japán nemzet vitte el a babérkoszorúkat. A nőknél és a férfiaknál is az Ő nyakukba került az aranyérem, bizonyítva a papírforma érvényesülését, bár a magabiztosság nem volt annyira tetten érhető. Jönnek a trónkövetelők!

Siker volt az első nap,a judo ünnepe és ez így van rendjén. Örülhettünk annak, hogy ránk figyelt a világ azon közössége, akik kedvelik ezt a sportot, s tudvalévő, hogy talán a legnépesebb rajongótábora láthatta a küzdelmeket Budapestről. Vár ránk egy csodálatos hét, amire még érdemes lesz odafigyelnünk.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s