ÉREMKÖZELBEN

Második alkalommal jutottam ki a Judo Világbajnokságra fotózni. Csütörtök már a negyedik napja volt az eseménynek, de ez idáig olyan sok örömünk nem volt a versengésben. Sorra potyogtak ki a küzdelmekből válogatottjaink, úgy, hogy még érem közelbe sem kerültek.

Bele is lendültem a fotózásba és annyi kép készült, hogy arra gondoltam először, nem is írok semmit, csak kirakom a fotókat. Aztán történt egy-két dolog, amit mégis meg kell említenem.

Végre a hazai közönség is örülhetett, drukkolhatott egy kiváló teljesítménynek. Csoknyai László érem közelbe került a nap során. Ötödik lett és ez csapatunk eddigi legjobb teljesítménye. Gratuláció jár neki, s közben az is figyelemre méltó volt, hogy világ és olimpiai bajnokok hagyták el a tatamit vesztesen.

Ami számomra mégis a legkedvesebb volt a nap során, az a Speciális Olimpikonok bemutatója. Gyógypedagógusként is büszkén láthattam az éremért folyó mérkőzések előtt azokat a gyerekeket és felnőtteteket, akik ezt a sportot választották a mozgás öröméért, a sikerélményért, hogy megmutassák a világnak, Ők is képesek csodás teljesítményre.

Felemelő volt a látássérült judósok bemutatója is, ahol bepillantást nyerhettünk abba, hogy miként lehet vakon, vagy szinte teljesen vakon mozogni, akciózni a tatamin. Dicséret a szervezőknek, hogy ezt lehetővé tettek a sportág legnagyobb ünnepén.

Ez a nap , annyiban is különleges volt, hogy a kiosztott két aranyérem, mind a nőknél, mind a férfiaknál Európában maradt. Következik a VB hajrá, s bízhatunk a még tatamira lépő klasszisainkban, hogy nem maradunk érem nélkül. Bár, szinte teljes telt ház előtt zajlanak az események, egy páran beférünk, hogy a hangulat még emelkedettebb lehessen. Hajrá Magyarok!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s