„LEMOSTUK A PÁLYÁRÓL” SZLOVÁKIÁT

Igazi amerikai foci ünnep kerekedett szombaton este a Hidegkúti stadionban. Válogatottunk 42:3-ra lelépte északi szomszédinkat. Ne ugorjunk azonban ennyire előre!

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy egyenlő erők feszülnek egymásnak az impozáns arénában, ahol a jelek szerint az amerikai foci Székesfehérvár után igazi otthonra lelt. Mint mindig, most is korán érkeztem, mert szeretek fényképezőgépemmel „vadászni” a nézők soraiban is és erre a meccs hevében már nem nagyon tudok sort keríteni.

Pár perccel a kezdés előtt fotós barátom aggodva nézett körül, mert úgy vélte nincsen tele a lelátó. Megnyugodhatott, mert amire a játékosok kifutottak a gyepre és elhangzottak a himnuszok, üresen csak a lezárt szektor tátongott. Bármilyen sportágban megtisztelő egy játékos számára, amikor a válogatott mezét ölti magára. Amerikai futball esetében ilyenkor szinte az egész ország képviselteti magát, mert szerencsére egyre erősebben gyarapodnak a vidéki fellegvárak.

Így nem csoda, hogy győri, miskolci, egri, de még békéscsabai zászlók is lengtek a lelátókon. A sportág imádatát jelzi, hogy a tengeren túli kedvencek mezeiben virító családok százai színesítették a palettát. Ebben talán a Green Bay Packers zöldje vitte el a pálmát. Jöttek a vendégeket éltető szurkolok, akik között láttam felettébb csinos hölgyeket és talpig nemzeti színekbe öltözött családokat.

Igazi hangorkánnal indult a derbi. Ígéretes kezdtünk, de a támadást megállította a kékek védelme. Az az első pillanattól látszott, hogy ezen a napon a passzjáték nem szerez számukra dicsőséget. Csak a futásaik voltak előremutatóak, igaz azok azonnal veszélyesnek tűntek.

Ahogy azt előre beharangozták a kommentárok, egyik gárda sem tudott erőfölénybe kerülni, de az világossá vált, ahogy az első percek kapkodása elmúlt, hogy technikailag képzettebbek vagyunk.

Bencsik Márk brillírozott és olyan irányító erényeket vonultatott fel, amitől nem véletlenül lett a mérkőzés MVP-je. A győzelem tulajdonképpen már az első félidőben biztossá vált, igaz csodaszámba menő fordítások történtek már ebben a sportágban, akár percek alatt is. A közönség felettébb jól szórakozott és becsülettel megtapsolta szlováki egyetlen mezőnyből szerzett pontjait is. Ezzel a győzelemmel válogatottunk megszerezte második nemzetközileg is jegyzett skalpját és immáron véglegesen fellépett az európai porondra.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s