KUTYAJÓ NAP!

Egészen őszintén meg kell, valljam, hogy szombaton délután csak azért indultam neki Óbudán a fényképezőgépemmel, mert a Fő-téren napok óta építettek valamit, ami érdekelt. A gigaépítkezés, giga filmes produkciót takar, de csak jövő héttől kezdődnek az érdekes dolgok. Ha már lesétáltam és a fények is kedvem szerint alakultak, úgy gondoltam, a szigeten találok olyan leveleket, amelyek az őszt vissza tudják adni.

Az, már önmagában gyanús volt, hogy a hídon autók tömege araszolt befelé. A parkoló megtelt teljesen. Gondoltam, hogy valami történet húzódik az események mögött, és amikor megláttam az autókból kiszálló gazdikat kutyusaikkal, tudtam, hogy jó dolgot találok.

Hétköznap jártam már a golf pályán, ahol akkor két japán ütötte elszántan a labdákat, de arra nem gondoltam, hogy a zöld gyepen ezernyi kutya élvezheti a játékot, a szabadságot és egymás társaságát.

A PIK-NIK olyan alkalom, amikor úgy gondoljuk, hogy a szabadban leterített pokrócokon ehetjük meg kedvenc falatkáinkat és egy kiváló társaságban. Mindez igaz volt ezen a napon is, ahol a legjobb barátaink voltak a partnereink. Azonnal előjöttek az emlékek. Volt egy társam, a legjobb barátom. Kuruclesi Scarlett Dianna. Amolyan gyerekpótlóként került a családba, de a közepe lett iszonyú hamar. Természetesen készült róla fotó, ezernyi. Volt levelezőlapon és csodás kölykei szerepeltek puzzle kirakó játékon.

Sütött a nap, most tavasszal talán utoljára. Kedves volt az idő a gazdiknak és négylábú barátaiknak is. Volt, aki ugrott látványosan elcsípve a játékszert, volt, aki a megosztott uzsonna falatkának örült és akadt olyan is, aki megfáradt a naptól és családi körben élvezte a pihenést. Jó dolga volt mindenkinek, akár négylábúként, akár gazdiként érkezett az Óbudai-szigetre.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s