CSILLAG SZÜLETETT

Így igaz! Egészen pontosan valamivel több, mint hatvan éve. Mostanában, valahogy úgy alakultak a koncertlátogatásaim, hogy kerek jubileumokhoz kötődtek, s ahogy elnézem nem lesz ez másképpen a közeljövőben sem.

Csillag Endre, akit zenei berkeken belül inkább Csukának ismernek, pár napja lépett túl a hatvanon. Ilyenkor valamirevaló zenész, meghívja a barátait, pályatársait és csapnak egy jó kis murit. Az egyik kedves ismerősöm, aki igencsak járatos a rockzenében, meg is jegyezte a BackStageben rendezett buli után, hogy el sem hiszi Csukáról a korát, mert sem kinézetre, sem gitárjátékára nem lehet ráfogni, hogy „öreguras”.

Megtiszteltetés számomra, hogy egy ideje facebook oldalán ott díszeleg az a fotóm, amit még a Barba Negra Track színpadán lőttem a nyáron, egy Zártosztály koncerten. Sok szólógitárost láttam már játszani különböző koncerteken, s nyugodt szívvel állíthatom, hogy zenei nagyhatalom vagyunk ezen a téren, de, ahogyan csuka éli a zenét, az ritkaságszámba megy.

Zenészi pályafutása lenyűgöző. Csak kiváló társaságokban kapott helyet. Kormorán, Bikini, Edda és az utóbbi időben a Zártosztály. Nem csoda, hogy a születésnapi koncerten, a színpadon megfordult a hazai zenészvilág „eleje”. Lojzi, Nagy Feró, Sípos Peti, Zsőci, Zserbó, Deák Bill Gyula, Jankai Béla hogy csak pár nevet említsek a népes mezőnyből. Külön zenei csemege volt, amikor az egyik blokkban csak instrumentális dalok szólaltak meg, Muck Feri hihetetlen magas szintű szaxofon játékéval.

A fotók csak a hangulatot tudják visszaadni, amely azért reményeim szerin valamennyire talán sikerült, de a „hang”élmény napokig “duruzsol” bennem, s várhatom a következő találkozást.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s