PENGÉS ÉJSZAKA VOLT!

Gondolom, hogy kevés olyan fodrász akad az országban, akinek az órabére egészen pontosan félmillió forint. Nos, a Symbolban szombaton késő este ketten is hozzájutottak ehhez a szép summához. Igaz, ehhez azért át kellett esni egy igencsak komoly szűrőn.

Először hirdettek meg olyan versenyt, hol a főszerelő a BARBER vágás volt. Fotókkal kellett jelentkezni, ahol a modelleken látni lehetett az elképzelt fazont, hajakba álmodott formákat. A szigorú zsűri válogatott, s így alakulhatott ki az a csapat, amelyik egy órában mérkőzhetett meg a már leírt összegért.

Már a bejáratnál jelzés értékűen ott állt egy korabeli szék, amelyik valószínűleg sok hajvágást, borotválást élhetett át már csak a kora miatt is. A tömeg is szépen gyülekezett jóval a kezdés előtt, s bár a fodrászatnak e műfaja csak férfiakat érint, rengeteg csinos hölgyet lehetett felfedezni a közönség soraiban. Egy hölgy a vesenyzők között is volt.

A hivatalos kezdés természetesen a nagyon rangos zsűri bemutatásával kezdődött és egy rövid megnyitó beszéddel, amelyből kiderült, hogy sok szponzorának köszönhetően jött létre az esemény. Vitathatatlan a „műfaj” népszerűsége.

Az első körben a BARBER vágásé volt a főszerep. A tét nagy volt, de a kéz természetesen nem remeghetett meg. Pontosan egy óra állt rendelkezésre, ami igencsak sok idő, mert előzetes információm szerint ez a műfaj hétköznapi menetben perceket vesz igénybe.

A mesterek mozdulatain látszott, hogy nem először állnak neki hasonló fazonnak, s születtek is divatos formák. A zsűri tagjai többször végigsétáltak a színpadon, hogy ne csak a végeredmény alapján születhessen meg a rangsor.

Volt közben közönség szórakoztató koncert és lufi borotválás, természetesen az is pénzdíjas formációban. A második ötszázezer forint „gazdája” úgy került jogos tulajdonosához, hogy izgalmas formát kellett kialakítani egy-egy kobakon. Miután ez is befejeződött jöhetett a legizgalmasabb pillanat, a verseny eredményhirdetése.

 Szakmailag nem vagyok hivatott arra, hogy ítéletet mondjak a díjazás jogosságáról, de szemmel láthatóan úgy tűnt, a végeredmény a közönség reakciójával is teljes mértékben-szinkronban volt és jöhetett a reggelig tartó buli.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s