CIRKUSZRA HANGOLÓDVA

Voltam már emlékműavatáson, vettem részt épület átadásán és jelen lehettettem számtalanszor kiállítás megnyitóján, de akárhogy is kaparásztam az emlékeim között, tűzfalavatót nem találtam közöttük.

 Az igazság az, hogy mindig is elszörnyülködve néztem azokat a falakat, ahol a csupasz tégla, vagy a málladozó vakolat jelentette az „élményt”, s mindig mosolyogva tapasztaltam azt, ha az ilyen felületek megtelnek élettel, képzőművészeti alkotásokkal vagy akár ötletes feliratokkal.

A meghívó a hideg ellenére, egy ilyen szabadtéri rendezvényre szólt a VII. kerület és a cirkusz közös akciójában. Az Allmásy tér parkolójában már messziről látszott a hatalmas alkotás, amely a jövőre 250 éves európai cirkuszművészet témát „vitte falra”.

Vattamány Zsolt polgármester és Fekete Péter miniszteri biztos mondtak köszönetet elsősorban az alkotónak, majd jöhetett a rögtönzött műsor a Cirkus Trike Band és a gyönyörű kubai hölgycsapat a Las Bellas Chicas valamint a Kalsnyikov Brothers közreműködésével.

Természetesen, Ők szerepelnek a jelenleg futó produkcióban a Fővárosi Nagycirkusz porondján, de a reflektorfények egyre jobban fókuszálni kezdenek január nyolcadikára, amikor Budapestre érkezik a cirkuszvilág szinte minden számon tartott attrakciója.

Rendkívüli megtiszteltetés, hogy a nemzetközi szervezetek a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválnak ítélték a nyitórendezvény rendezési jogát, mindez köszönhető a fesztivál 20 éves múltjának, a magas színvonalú szervezésnek és a magyar artistaművészeknek, akik a magyar cirkuszművészet hagyományait, örökségét ápolják és gazdagítják világszerte.

Az évforduló alkalmából a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált a korábbiakhoz képest bővebb műsorkínálattal tervezzük. A klasszikus cirkuszfesztivál programjai mellett a kortárs cirkuszművészet képviselőinek is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a seregszemlén, a cirkuszfesztiválok történetében egyedülálló módon jelenik meg a klasszikus és a kortárs cirkuszművészet. A fesztivál hét napja alatt a versenyprogram mellett számos kísérőrendezvényt tervezünk, amelyek célja a cirkuszművészet népszerűsítése. Filmvetítéseket, szakmai konferenciákat, cirkuszpedagógiai programokat, kiállításokat rendezünk az újkori cirkuszművészet megszületésének 250 éves jubileuma alkalmából.

Kép és szöveg: Koncz Dezső   Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

 

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s