MŰVÉSZETEK OTTHONA POMÁZON

Borongós péntek délután indultam Pomázra, belesni a művészetek oktatásában élenjáró iskolába. A Teleki-Wattay Kastély parkolójában megállva kabátösszehúzósan, dideregve indultan a lépcsőkön felfelé. Zord időjárás ide vagy oda, meg kellett állnom többször is megcsodálni a kastély épületét, a park fáit, a még „kapaszkodó” színes leveleket. Azt gondoltam, ennél ideálisabb környezet nemigen adódhat a „művészpalánták” fejlődéséhez.

Közeledve az épülethez, aztán ismét megtorpantam egy kicsit, mert míg kint játszottak az órájukra váró gyerekek, kiszűrődött a hangszerek majd mindegyikének egy kicsinyke csodája. Hegedű, zongora, klarinét és messzebbről dobszó töltötte meg a légteret, vidámmá varázsolva a kellemetlen időjárást.

Természetesen azért érkeztem, hogy fotókkal bemutassam azt a „műhelyt”, ahol komolyzene, jazz muzsika, népzene, képzőművészet, de még modern tánc is otthonra lelt.

Az élet délutánonként indul be igazán, hiszen a gyerekek, elsősorban Pomázról, de az összes környező településről érkeznek az iskola órák után. Azt gondoltam volna, hogy egy diák számára nagyon megterhelő dolog, hogy a délelőtti matematika, irodalom, történelem, fizika után nem a játék, szórakozás következik, hanem újabb feladatsor. Elnézve vidám arcokat, a pletykázó lányokat, a lelkesen érkező fiúkat, gondolatomnak pont az ellenkezőjét éreztem.

A művészet bármelyik ágának a szeretete többet ad annál, mint amennyi a délutáni elfoglaltság nehézsége. Végig tudtam fényképezni az oktatás szinte minden szeletét, természetesen nem találkozva mindenkivel, a majdnem ötszáz ide járó gyerekkel, de talán a fotók hangulata, ha zenélni nem is tudnak, visszaadnak abból az élményből valamit, amit a TELEK-WATTAY MŰVÉSZETI ISKOLA számomra jelentett.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s