UVSE SIKER A BVSC OTTHONÁBAN

Jó pár éve járok már vízilabda mérkőzésekre fotózni. Az igazság az, hogy először csak a fiúk meccseit böngésztem a sportműsor kínálatában és kimondottan élveztem, hogy a hazai bajnokikon többszörös olimpia bajnokokat kaphattam lencsevégre. A hölgyek kimaradtak a válogatásból és csak televíziós közvetítésekben figyeltem küzdelmeiket.

Először egy válogatott mérkőzésen volt szerencsém „testközelből” átélni a sellőlányok bravúrjait, megcsodálni szépségüket. Nem kellett ennél több, mert rendszeres látogatója lettem a bajnokiknak, nemzetközi kupamérkőzéseknek és természetesen a válogatottnak is.

Az, hamar kiderült, hogy a hazai mezőnyből mostanság kiemelkedik az UVSE. Kimondottan esélyesként érkeztek a Szőnyi úti uszodába is a lilák, bár ha valaki képes lenne megszorongatni a bajnokesélyest, az kétségtelenül a BVSC lenne.

Nos, a dolgok nem úgy kezdődtek, hogy szoros vége lesz a küzdelemnek, mert míg Gangl Edina mindent védett, a kék-sárgáknak még az sem sikerült, ami elronthatatlannak látszott. A második negyedben szerintem már a gyér számú lila-fehér drukkerek is ahhoz szurkoltak, hogy születhessen meg a BVSC első gólja.

A félidő 1:7, ami megsemmisítőnek tűnt a végkimenetelt illetően. Nem tudom mi történhetett a nagyszünetben, de valami megmozdult a hazai oldalon. Lehet, hogy a kapuscsere, lehet, hogy a védekezés koncentráltságának javulása, lehet, hogy a lövések pontossá válása okozta, de kezdett „meleg” lenni a vendégeknek a helyzet.

Két gólig jöttek a vasutasok, és mint tudjuk, ez vízilabdában szinte nem is előny. Szinte extázisban kezdtek játszani a házigazdák. Azért, a rutin és a tudásbeli különbség a végére megnyugtatta az idegessé váló UVSE edzői gárdáját. Nyert a csapat, s lépdel tovább magabiztosan a bajnoki arany felé, de reméljük ehhez még hozzá fog szólni, több olyan gárda, akik egyre jobb játékot tudnak felmutatni a bajnoki menetelésben.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s