ADVENT ÓBUDÁN 2017.

Pár hete jöttem hazafelé Óbuda Fő-terén. Szeretek itt sétálni a különleges hangulata miatt, s ha időm engedi, le is ülök egy-egy padra, mert megnyugtat a napi rohanás után a látvány. Ahogy tapasztaltam nem csupán én vagyok ezzel így. Egyre többen töltünk el pár percet töltődve a macskakövektől, épületektől érkező energiákból.

A közelgő karácsony egyetlen percben nem jutott eszembe, egészen addig, amíg az első földkupac meg nem jelent a tér közepén. Aztán jött egy gép, szétterítette a jégpálya alapjait és érkeztek az árusok bódéi. Pillanatok alatt épült az adventi helyszín.

Építeni kezdtek egy különleges karácsonyfát is, először csak fa szerkezetével. Egy hatalmas daruval helyére emelték a csúcs díszt és alpinista módszerrel, farönkök kerültek a helyükre impozáns látványt nyújtva még a világítás elindítása előtt is.

Voltak olyan türelmetlen érdeklődők, akik már az advent hivatalos megnyitása előtt egy héttel érkeztek, keresve a vásári forgatagot. Aztán, december 2-án Bús Balázs polgármester útjára indította azt a sorozatot, amely az eddigieknél még gazdagabb dekorációt, kulturális programot kínál.

Soha ennyi árus, vendéglátós, borász nem jelent még meg Óbuda Fő-terén.  A rengeteg látogató annak is köszönhető, hogy remek kampányhadjárat előzte meg az eseményt, de azért leginkább az elmúlt évek jó híre vonzza a tömeget.

A kulturális kínálat is fölé nő az elmúlt évinek mennyiségében is, de ami talán ennél is fontosabb elsősorban minőségében. Ezekről természetesen folyamatosan tudósítunk a Nagylátószög oldalain, s amit egyszer már megfogalmaztunk egy cikkben, hogy a „főváros legszebb főtere”, azt változatlanul tartani tudjuk 2017-ben is.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s