UVSE NEGYEDSZER

UVSE NEGYEDSZER, de nem erről kell, hogy szóljon egy tudósítás, főleg akkor, ha a mezőny legcsinosabb „sellői” vették birtokba a vízfelületet. Az előző hétvégén a férfiaknál, meggyőző volt a kupagyőztes fölénye, s be kell, valljam erre gondoltam az UVSE-Dunaújváros összecsapásán is.

A történelem kísértetiesen ismételte önmagát már az elődöntők során, követve a fiúkat. A Fradi olyannyira megszorongatta Gangl Edináékat, hogy csak hetesekkel dőlt el a továbbjutás. Kétségtelenül fejlődött a hazai mezőny és kevésbé lehet biztosra menni. A BVSC kisebb ellenállást fejtett ki a dunaújvárosi lányokkal szemben, így jöhetett a vasárnap esti finálé.

 

A nézőszám messze nem érte el a telt házat, de nekem úgy tűnt, hogy a vidékiek többen buzdítják kedvenceiket. A bemelegítéseknél is látszott, hogy tényleg a két legjobb formában lévő gárda jutott a fináléba. Bombalövések, látványos kapus megmozdulások hangolták a nagyérdeműt.

Aztán, a mérkőzés pontosan úgy indult, ahogyan az az én forgatókönyvemben előzetesen szerepelt. Magabiztosak voltak a lilák és Gangl Edinán válogatott béli társai sem tudtak kifogni.

Már szinte a kupát is kezében tudhatta az UVSE, de jött az utolsó negyed és úgy szívta fel magát a Dunaújváros, hogy azt már talán saját szurkolói sem hitték el. Büntetők! Ez egy kicsit olyan, mint az orosz rulett. Nem az számít, hogy jó volt-e taktika, volt-e csapat összefogás és szinte semmi más. A kapusok számítanak és a megremegő kezek a lövő oldalon.

Ez utóbbiakban az UVSE volt a jobb és nyerte immár negyedszer a legrangosabb kupát a bajnoki arany „árnyékában”. Mi nézők, leginkább annak örülhetünk, hogy olyan bajnokságokat, kupaküzdelmeket láthatunk, amelyek a világ élvonalába repíthetik lányainkat. Az üzenet tőlünk rajongóktól csupán annyi, hogy: Szépek vagytok, de a legjobbak is a világon.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s