DINAMIT ROBBANT BUDAPESTEN!

Karácsony harmadik ünnepnapján a DINAMIT ereje rázta meg a Barba Negra Rock Club sokat látott falait. Persze, nem kellett riasztani a tűzszerészeket, mert „csupán annyi történt”, hogy a Dinamit együttes örvendeztette meg régi és új rajongóit egy olyan koncerttel, ahol átélhettük a „rock robbanás” minden szépségét.

Mint mindig, szeretek korán érkezni, hiszen ilyenkor tekinthetek be egy kicsit a kulisszák mögé. A kezdés előtt egy és fél órával valószínűleg az utolsó parkolót csíptem el a hatalmas területen. A több száz autó jelezte, hogy mekkora a vonzereje a jó zenének. Még meg sem nyíltak a kapuk és a hosszan kígyózó sor türelemmel várta a beengedést. Figyeltem a korosztályi összetételt és pontosan az volt, mint amire számítottan.

Elsősorban azok az emberek jöttek el, akik a rock történelem Dinamit dalain szívták magukba zenét. A teremben aztán láthattam még apát a lányával, csinos hölgyeket, egy parányival túl a harmincon és több, fiatalokból álló csapatot is.

Rengeteg koncerten volt szerencsém az öltözők világába betekinteni, s a tapasztalatom ez idáig az volt, hogy feszült készülődés, elmélyült koncentráció, utolsó átmozgató mozdulatok uralták a terepet. Németh Gáboréknál ezekből semmit nem láthattam. Viccelődve, a profik nyugalmával teltek a színpadra lépés előtti percek, amelyet maximum az érkező rokonok telefonjai zavartak meg időnként.

Minden különlegesebb körítés nélkül léptek a színpadra a zenekar tagjai, s csak úgy, egyszerűen elkezdtek zenélni. A hangulat, a „rock robbanás” azonnal hatalmába kerítette a közönséget, hiszen indításnak a „Dinamit a vérem” dörrentet bele a budapesti éjszakába.

Jöttek sorban azok a dalok az első körben, amelyek már az újrainduláskor születtek, s az emberek ugyanúgy énekelték a refréneket, mintha régi, ismert számok lennének. Egy kicsit a színpad mögül is nézve az eseményeket, tetten érhető volt, hogy Rudán, Joe, Németh Gábor, Totya, Zsöci és Homok István mennyire élvezik egymás társaságát, a közös zenélést.

Jó volt látni és hallani, hogy egy cseppet sem koptak meg a legismertebb dalok sem és a közönség hálás volt a buli minden pillanatáért. Igyekeztem sok-sok képpel bemutatni a DINAMIT érzést, s csak remélni tudom, hogy ez valamelyest sikerült.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s