FIATALOK ÉS SZÉPEK

Tüntetett a jövő! Pontosan ennyivel el lehetne intézni, ami pénteken délután történ az Alkotmány utcában. A dolog azonban egésze másról szólt.  Gimnazisták, egyetemisták gondolták úgy, hogy nem fogadják el azt, amit a kormány reform néven próbál rájuk erőszakolni oktatásügyben.

Lassan gyűlt négyfelé a közönség, de a szervezők láthatóan magabiztosak voltak, abban, hogy meglesz az a létszám, ami már tömeget jelent. Jöttek is a zászlók, magyarok, uniósak, táblák a legcifrább feliratokkal és csoportok. Vélhetően iskolai társaságok lepték el a környéket, hallgatva azokat a zenéket, amiket kimondottan nekik közvetítettek a hangszórók.

Figyeltem a szemeket, s láttam bennük azt a csillogást, ami a forradalmi ifjúság legbiztosabb ismérve. Gondolom az oktatásért felellős állami emberek legyintettek, hiszen kétezer-ötezer gyerek, akarhat- e egyáltalán valamit? Ennyi volt, le van tudva, nem kell rá figyelni!

Uraim! Életük legsúlyosabb tévedése. Önök a legjobb esetben is a jelen, de inkább a múlt. Ezek a lányok és fiúk az a generáció, akik nem kérnek abból, hogy önök mit gondolnak a jövőjükről. Aki, képzett inkább külföldön képzeli el a jövőjét, s esze ága sincs ezek közé a viszonyok közé hazajönni.

A tüntetés egy lépés volt csupán azon az úton, amit nevezhetünk türelmetlenségnek is. Pár nap múlva a Tanítanék, Mozgalom hívja „tetemre” azokat a pedagógusokat, szintén a Kossuth- térre, akik a fiatalokhoz hasonlóan nem tudják elfogadni azt, amit ma Balogh miniszter és környezete közvetítenének.

Január van, de a “tavasz szele” ott lengedezik az emberek között. Mozgolódik, elégedetlenkedik minden szektor. Először a diákok, aztán a pedagógusok, de sejthető, hogy jönnek a közalkalmazottak, s talán végre megmozdul az egészségügy is.

Nem nagyon van olyan szegmense az országnak, ahol ne lenne felháborodás azon, ahogy vezetőink, intézik, elintézik dolgainkat. Soros terv nincs, soros stop törvénybe vésve van, migráns nincs, migránsellenesség van. Nem kellene inkább az országgal, a mindenkit „húsbavágóan” érintő dolgokkal foglalkozni?

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s