„MŰVÉSZEK” AZ ASZTALNÁL

Január közepén az asztalitenisz világ figyelme Budapestre koncentrál. Megtiszteltetés a hazai szövetség számára, hogy a legrangosabb versenysorozat nyitó állomása Magyarországon lehet. Valószínűleg az eddigi hasonló események megrendezésével maradéktalanul elégedett minden ide látogató, s talán egy kicsit jelzi a dolog azt is, hogy van helyünk a nemzetközi mezőnyben versenyzőinkkel is.

Egy fotós számára igazán izgalmas a feladat, mert egészen közelről készülhetnek képek a világ legjobb labda zsonglőreiről. Néha az ember azt sem hiszi el, amit lát. Rafinált szervák, fizikát meghazudtoló pörgetések, nyesések és olyan mozdulatok, ami után azt gondolnánk, hogy a labda messze elkerüli még az asztal környékét is.

Természetesen ezek a „mutatványok” elsősorban Kínából érkeznek, de azért nem nagyon maradnak el a világ más tájáról érkezett versenyzők sem.

Számomra úgy alakult az idei esztendő, hogy egyetlen napot tudtam a BOK Csarnokban tölteni. Szombaton a negyeddöntők és az elődöntők mérkőzéseiből jutott rögzíteni való. Sajnos egyéniben hazai versenyző ekkor már nem üthetett labdába, de a műértő közönség ettől még nagyon jól szórakozott.

Szerencsére ismét rengeteg fiatalt láthattam a lelátón, amely megtelt rendesen, igen színes nemzetközi képet mutatva. Pisszenés nélkül figyelte mindenki a sokszor egy-egy ponton múló küzdelmeket, hogy aztán „kiszakadjon” a győztes kiáltás és dübörögjön a megérdemelt taps.

A fotók tényleg csak ízelítőt tudnak nyújtani az egész hét hangulatából, de remélem az olvasót, nézelődőt megérinti az asztalitenisz varázs. Szoktam mondani, hogy vannak olyan sportesemények, amelyeket nem szabad kihagyni. Ez az! Jövő januárban ismét lesz ITTF World Tour Budapesten, persze addig is akad számtalan izgalmas eseménye a sportágnak, amit érdemes megtekinteni.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s