FETRENGÉS

Szombaton délelőtt Sáfár Öcsivel futottam össze a piacon. „Ezer éve” ismerjük egymást, még abból az időből, amikor basszusgitárjával Ő adta az alapot több formációban. Nem is olyan régen, a keverő pult mögött láttam egy fergeteges bulin. Kiderült, hogy este Székesfehérvárra megy segíteni egy zenekarnak a megszólalásban én pedig a Papp László Arénába veszem az irányt Irigy Hónaljmirigy koncertre. Annyit üzent csak, hogy, ha találkozom a fiúkkal, mondjam azt, hogy: fetrengés.

Az üzenet lényegére aztán este fény derült, amikor eljutott a címzettekhez. Öcsi az első lemeznél „bábáskodott” és a számok hallatán mindig azt mondta, hogy: Gyerekek, ez fetrengés! Több mint huszonhét éve történt.

A Mirigy hihetetlen gyorsan lett népszerű az egész országban és a határon túl is. Hétszáznál több dalt dolgoztak fel sajátos humorral és lehet, hogy megszámolhatatlan az összes koncert mennyisége. Amennyiben valaki fix telt házat szeretne látni, a nem kis méretekkel bíró arénában, akkor nem kétséges a választás.

Azon azért elgondolkodtam és gondolom Sipos Petiéknek is okozott némi fejfájást, hogy az irdatlan mennyiségű dalból, mi maradjon ki. Két napig mégsem lehet egyfolytában játszani!

Aztán, a vendégek sora meghatározta a kihagyhatatlan feldolgozásokat. A sort egy szülinapos kezdte. Dévényi Tibi bácsi természetesen dobta a pöttyös labdát és csak annyi kérése volt a Fásy és Zsülike felé, hogy ne énekeljenek. Ez persze nem jött be. Ajándékot a Mirigy is kapott Kiszel Tünde személyében naptárral együtt.

A dal felénél szállt be Pápai Joci a paródiába és ugyanígy járt Nagy Feró is. Azt mondanom sem kell talán, hogy színpadon, nézőtéren ekkorra már igazi Fiesta vette kezdetét.

Felesleges élményszerűen írni az estéről, mert a fotók talán többet mesélnek az „őrületről”. Leginkább az sajnálhatja az élmény elmulasztását, aki nem volt ott. Igaz, a legtöbbet koncertező Irigy Hónaljmirigy megtalálható lesz a közel és távoljövőben is, mert, mint ahogy Peti elmondta, az ez évi naptár már teljesen tele van időpontokkal, de már két év múlva is akad fellépés lekötve.

Igazi füttykoncert egyszer volt a buli alatt, amikor bejátszották Puzsér Róbert műsorából azt a részt, amikor kultúr mocsoknak nevezi a Mirigyes teljesítményt. Mi meg reméljük, hogy ebből a „zenei szennyből” kapunk még egy pár évig. A srácok ismét bebizonyították, hogy hatalmas tömegeket képesek szórakoztatni, úgy, hogy közben Ők is igazán élvezik azt, amit csinálnak. Le a kalappal az IRIGY HÓNAJMIRIGY előtt!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s