NAGYOT KÜZDÖTT A FRADI

A legvehemensebb szurkolók sem gondolták komolyan, hogy az utóbbi időben egyre szebb eredményeket felvonultató FTC férfikézilabdázók a bajnoki pontvadászatban megszorongathatják a világklasszisokkal menetelő Veszprémet. A szinte telt ház, kedd este is inkább arról szólt, hogy „testközelből” lehetett élvezni Mikler Roliék mozgását.

Természetesen sportolókról lévén szó, senki nem lép pályára feltartott kézzel, s mint tudjuk a labda is kerek, így időnként előfordulhatnak csodák. A bemelegítésnél kiderült, hogy sem Nagy Laci, sem Lékai Máté nem jött el az Elek Arénába. Persze, ez nem jelentette azt, hogy az egy négyzetméterre jutó világsztárok száma ne haladta volna meg a sokévi átlagot.

Ha, már világsztárokról esett szó, nem csak a pályán jelentek meg a sportág reprezentánsai, hanem a pálya szélén is igencsak illusztris hölgykoszorú, a Fradi lányai figyelték az eseményeket. Külön öröm volt, hogy a lelátón ismét megjelent a legfiatalabb generáció magába szívva a kézilabda csodáját.

Amikor útjára indult a labda, azonnal érzékelhető volt, hogy a Fradi nagyon „felszívta” magát erre az estére. Az első percekben még fej-fej mellett haladt a két gárda a gólgyártásban. A közönség élvezte a játékot, de jobban azért a szép számmal Veszprémből érkezett szurkolók érezhették magukat, mert az irtózatos erejű átlövéseknek köszönhetően pár góllal a vendégek léptek el.

A világ bármelyik csapata elfogadhatna félidőben egy ötgólos különbséget a veszprémiekkel szemben. A Fradi a második részben aztán még jobban játszott, sokak szerint a bajnokságban eddig legjobban, s ez megjelent az eredményjelzőn is. Volt olyan pillanat, igaz nem sokáig, amikor két gólra megközelítette a zöld-fehér gárda a bajnokot.

Lehetett látni a világklasszisokon a meglepetést. Nem ehhez szoktak hozzá a hazai mezőnyben. Aki, pedig azt gondolná, hogy félvállról vették a mérkőzést, annak elég csak a fotókat megnézni, amelyekből remélhetőleg le tud jönni a küzdelem éles volta.

A végére azért megnyugodhattak a vendégek a bajnoki pontokat illetően, mert „behúzták” a győzelemet, de ezen az estén a vesztest is vastapssal jutalmazta a publikum és talán még a Veszprémből érkezett drukkerek felöl is érkezett elismerés. Igazi, a kézilabdát népszerűsítő estének volt tanúja minden jelenlévő. Amennyiben a Fradi tudná tartani a formáját, úgy szebb jövő várhat rá a bajnokságban.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s