LENDÜLETBEN A FIATALOK

Egy ismerősöm, aki megélt már sok mindent ebben az országban, azt mondta nekem, hogy addig nem lesz változás, ameddig a fiatalok, a diákság nem mozdul, és nem demonstrálja elégedetlenségét.

Teljesen egyet tudok érteni a véleményével. Vannak pártok, amelyek gyönyörűen megvilágítják a korrupcióban „épülő, szépülő” országunk világraszóló sikereit, de a számok makacsak. Szinte minden mutatóban a sereghajtók mezőnyében tanyázunk a nemzetközi mérésekben. A hazai „lakáj” média, ennek az ellenkezőjét sugallja, ellenséget keresve mindenkiben, aki nem a kormány szájíze szerint vélekedik.

Pedig, kedves urak, most aztán tényleg reszkethettek! Az a generáció vonul utcára – kifejezve a vezetési elvek, cselekedeteik iránti ellenszenvét – akik a jövő kormányában fognak betölteni, remélhetőleg demokratikus szerepet. Talán nem mindenki szavaz már idén, de szüleik, tanáraik, barátaik többsége igen, s ha a félelemtől vezérelve sokszor nem is nyíltan, de a szavazófülke magányában, egészen biztosan.

Az ellenzéki pártok sajnos megosztottak és nem mindenki érdeke a változtatás. A diákoké az! Ha tetszik, ha nem, a jövő mindenképpen Ők. Rájuk nem odafigyelni, lesöpörni Őket a tárgyalóasztalról, badarság. Felajánlották az együttműködést, de nem volt fogadókészség. Egyetlen érv maradt. Ők is Soros bérencek, de ezt már senki nem hiszi el. Talán érdekes lenne elgondolkodni az elhangzott rigmusokon. „Szabad ország, szabad oktatás!” Együtt skandálva sokakkal, hogy „EURÓPA”!

Szöveg: Koncz Dezső

Fotóriport: Mészáros Ödön

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s