LADIES OPEN

Kétségtelenül a sportfotózások során a legritkábban a tenisz közelébe tudok odakerülni. Szerencsére a figyelem a nagyszerű eredmények következtében egyre jobban a sportág felé irányul, mind a média, mind pedig a közönség oldaláról.

A hírek az utóbbi időben egy tehetséges fiatalemberről szólnak, aki berobbant a világ élvonalába. Fucsovics Márton elkápráztatta a legnagyobbakat is és fényes jövőt jósol számára mindenki, aki egy kicsit is járatos a tenisz világában. Rajta kívül itt van nekünk Babos Tímea, aki pályafutásának csúcsán tart és feltehetőleg annak „megmászásában” van még muníciója.

Még nem beszéltem azokról a fiatalokról, akik időről időre megvillantanak valamit tenisztudásukból és szereznek szép pillanatokat a sportágat szeretők számára.

A HUNGARIAN LADIES OPEN kiváló alakalom volt arra, hogy egy héten keresztül megtapasztaljuk testközelből a top játékosoknak egy részét. Magam, az elődöntőkre tudtam eljutni, s fotóimmal bemutatni a küzdelmeket.

Nem tudom fotós társaim, hogy vannak vele, de labdát találni a képeken, úgy hogy a mozdulat is megfelelő szépségű legyen, nem a legegyszerűbb feladat. Hihetetlenül gyors a játék és az ütések tizedmásodpercek alatt történnek, hogy aztán a nem túl nagy labda száz kiló méteres sebesség felett hasítson a levegőben.

Akiket lencsevégre tudtam kapni szombaton, az a női párosok közül egy román és egy belga, svéd duó voltak, s természetesen a győzelem felé araszolva az első számú egyéniben kiemelt szlovák Cibulkova.

Míg a párosok izgalmas csatát hoztak, addig a favorit viszonylag simán hozta mérkőzését. Elnézve a második elődöntőt volt azért színvonalbeli különbség az ottani győztes és a szlovák hölgy között, s bár tippelni így vasárnap délelőtt nem szeretnék, de a torna győzelmet Cibulkovának adnám. De mint tudjuk, a labda pattog és elég kifogni egy gyengébb napot és a dolgok másként is alakulhatnak. Estére minden kiderül.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s