SZÁMHÁBORÚ

Az elmúlt napokban mindenki azt találgatta, hogy az idei március idusán – ami szerintem nem a pártok ünnepe, hanem a NEMZETÉ – mennyien lesznek. A Békemenetben igencsak sokan voltak és ez nem véletlen. Igaz, nem tudom, hogy az ujjongó lengyel barátaink mennyit értettek Orbán Viktor szónoklatából – gyanítom semmit – de ha a többiek tapsoltak, hát ők is. Gondolom, hogy a Romániából érkezett ezrek ugyan értették, március 15-én is a Soros veszélyt, de valószínűleg így köszönték meg a kormányunk bőséggel oda öntött adományait. Így, együtt sokan voltak.

De sokan voltak azon a megemlékezésen is, ahol különböző pártok jelentek meg együtt a színpadon. Ennyi politikust régen láttam egy adott területen. Ez idáig a vitáikról lehetett leginkább hallani, de a számháborúnak tovább semmi értelme. A hangulat érezhetően ezen a rendezvényen, a Szabadság-híd tövében volt ember közelibb.

A PA-DÖ-DŐ igazi kormányváltó hangulatban kezdett. Az emberek együtt énekelték az ismert dalokat, amelyeknek a szövege azért „kőkeményen” átütő volt. Majd jöttek sorban az ismert politikusok, és maga a narrátor, Galkó Balázs is, aki szenvedélyesen szavalt.

Milliónyi fotó készült és minden színpadon lévő nem is fér bele a leírásba, de a képeken garantáltan ott vannak. Amit azonban szubjektíven kiemelnék, az a Kunhalmi Ágnes gyújtó hangulatú beszéde. Abból egyértelműen érezhető volt, hogy Ágnesben ég a „tűz”.

A második megemlítendő bejelentés, természetesen Gyurcsány Ferenchez köthető. Tetemre hívta a Jobbikot és visszaléptette jelöltjét, Szél Bernadett javára. Erre mondhatjuk, hogy hát ez nem semmi…

Hajós András gondolatai után jöhetett a főszereplő, Karácsony Gergely. Hangulat az egekben. miniszterelnök szintű beszéd. Az bebizonyosodott, hogy ha valaki meg tudja ma verni a jelenlegi miniszterelnököt, akkor az Ő!

Ezek után még ma várt egy újabb helyszín, az Opera előtti tér. Soha ennyi fiatal, soha ennyi jó arc és igazából nem várt nagy tömeg. Orbán azért elgondolkodhat azon, hogy ez mi! Csupa olyan ifjú, akik nem igazán kötődnek egyetlen páthoz sem, de elegük van abból, ami az oktatásban történik.

Amíg volt fény, addig a közönség soraiból is sikerült néhány portrét elmentenem. Aranyosak voltak, vagányak, szépek és jövő az Övék! A diákok azért fontosak, mert az Ő jövőjük már nem is annyira távoli. Ha most ennyi embert meg tudnak mozgatni ellenszélben, mi lehet a NER jövője!?

Utóirat.

Villamossal jöttem haza. A megállóban zenélt három fiatal, akik olyan színvonalon zenéltek, amit jazz színpadon is szívesen látnék, hallanék. Elfoglalva az egyetlen ülőhelyet, arra lettem figyelmes, hogy egy nem túl kellemes illatot árasztó, túlöltözöttnek nem tekinthető fiatalember megszólított egy házaspárt: „Ha nem Orbánra szavaztok, azonnal szálljatok le! Egyébként is tele szotyizom a villamost!”

Nos, barátaim, ő egy Fidesz szavazó. Lehet az urnákhoz járulni.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

 1. Elemér Erdélyi

  Tudom, hová szavazok. Azt is tudom, hogy nem neház szívvel, de ha kell átszavazok. Azt is érzem, hogy ha ezek a kitartottak, – népiesen stricik – elvesztik, a mostani ellenzék a tanult hibákból konstruktív, valahol a közepén kompromiszumokkal kikövezett munkát, tehát munkát fog folytatni. A talicskázás is munka, de a pénztárból és kifelé a saját birtokocskára, az tolvajlás.
  Ez a mostani hűbérúruras kormány elsődleges munkája, plusz a gőgös gigerlizés, a másodlagos, hogy majd lesz valahogy a néppel is. “Osztrákban” is élek. Stikli ott is van. Az arányok a fordítottak, ahogyan az útjaik és útjaink állopotában már az alapozásnál ez utólag kiderült. Szép mély alapot csinálnak az útjaiknak, ilyen-olyan rétegek vannak alatta ezután meg elsimítanak. Praktikusan, innovatívan, kreatívan. A magyar is kreatív. Fából vaskarikát is tud. Ez a kormány ezt is megmutatta, bilincs lesz lassan belőle. Erdogán, Putyi,után, Észek -Korea fölkészül.
  Ha a mostani ellenzék nyerne és nem látnám a viták ellenére a közös gondolkodást, csúnya összebaszdmegolás lesz velük is. Én előre szóltam.
  Még valami…nekem nincsenek “ellenségek, akiket le akarok győzni”. Nekem más nézeteket valló felebarátaim vannak, akikkel komoyl vitáim lehetnek, de felebarátaim. Ha ezt nem értik meg, ne bennem lássák a Soros Gyuri bá’t. Nem fizetett nekem még egy kanyit sem és ha fizetne is visszautalnám. Ugyanis én valóban szabad ember vagyok, – igen nagy és megáldott pofával.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s