AZ „ELSŐ RANDEVÚ” ELÉ

Sajtótájékoztatót tartott az Magyar Amerikai Futball Szövetség pár nappal a bajnokság kezdete előtt. A tavasz ugyan nehezen tudta bevenni tél kapitány állásait, de remélhetőleg hétvégére a pályák is alkalmassá válnak az “elit osztály” rajtjára. Megtudhattuk, hogy nyolc csapat indul ebben a kategóriában, harcba szállva a bajnoki serlegért. Ezen kívül természetesen a többi divízióban is szép számmal láthatunk izgalmas küzdelmet.

Különleges bejelentésnek is tekinthetjük, hogy a főszponzorok között a FEZEN Fesztivál jelent meg ebben az esztendőben. A zene és az amerikai foci egymásra talált, s gondolom ennek elsősorban a története a székesfehérvári fellegvár kiépülésére vezethető vissza. A rajongók számára egészen biztosan öröm a két műfaj “összekapaszkodása”.

Másik jelentős pillanat volt Árpa Attila jelenléte, aki aktív játékosként tért vissza a farkasokat erősítendő. Mint elmondta, ott bábáskodott a sportág hazai megjelenésénél, s most tizenéves fiatalokkal vállvetve küzd az amúgy is meredeken felfelé ívelő népszerűség megerősítésében.

Azt is megtudhattuk, hogy a DIGI TV jóvoltából az egész ország nyomon követheti a csapatokat és természetesen a válogatott mérkőzéseit, de a tapasztalatom az volt idáig is, hogy ez nem befolyásolta a helyszínen drukkolók létszámát. Azt már tudjuk, hogy a legkevesebb nézőszámot hétről-hétre a legtámogatottabb sportág produkálja. Aki, volt már kosárlabda mérkőzésen, kézilabdán vagy jégkorongon és mostanság akár röplabdán az tudja, hogy mi a telt ház és a sport hangulata. Az amerikai foci bajnoki döntőire, válogatott mérkőzéseire is előre kell gondolkodni belépő ügyben, hogy le ne maradjon a rajongó.

Az írás elején úgy fogalmaztam, hogy az „első randevú”. Ez csak az idei szezonra vonatkozik, mert jó három éve vett rá először egy ismerősöm, hogy ellátogassak egy igazi, testközelből érezhető csatára. Őszintén meg kell mondjam, hogy én, aki gyakorlott sportfotósnak tartottam magamat, úgy rohangáltam a pálya szélén, amint azt szerintem minden új fiú teszi. A „szerelem” azért az első pillanattól megérintett, s tart rendületlenül. Türelmetlenül vártam a tél elmúltát és az első bajnoki mérkőzéseket.

A mellékelt fotók az elmúlt évek eseményeiből egy szűk válogatást mutatnak, de talán arra alkalmasak, hogy a figyelmet a sportágra irányítsák, gyarapítva a rajongók mostanra igencsak népes táborát.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s