ELGURULT A „TOJÁS”!

Nem sokkal húsvét előtt, nem túlzás azt állítani, hogy az emberek nagyon várták már az amerikai futball hazai bajnokságának rajtját. Rögtön rangadókkal kezdett a mezőny. A Wolves Székesfehérvárra látogatott és a Cowbells egy olyan csapat ellen kezdte meg a bajnoki pontgyűjtést, amelyik, akár meglepetésre is képes lehet a játékos állománya alapján.

Az időjárás nem túlságosan kedvezett a húsvét előtti rajtnak, de az érdeklődésre jellemző, hogy a lelátó a budapesti mérkőzésen szűknek bizonyult. Sokaknak csak állóhely jutott és a pokrócok is hasznos kiegészítőnek bizonyultak a lelátón. Öröm volt nézni, hogy a szurkolók között ismét sok volt a gyerek, a fiatal és természetesen a csinos hölgyek is szép számmal jelezték a sportág vagy a pályán lévő srácok iránti szeretetüket.

 Az Eagles megijesztette kezdésével a bajnokot, s az első félidőben úgy tűnt, hogy méltó ellenfele a Cowbells gárdájának. Közben érkeztek a hírek Székesfehérvárról is, ahol, mint kiderült az újonc nem bírt lépést tartani farkasokkal. A számláló ott 7:35-nél állt meg.

A Cowbells is hozta a második kört és 26:7-re húzta be az első kört. A kezdés tehát papírforma eredményeket produkált, de az erőfelmérés megtörtént és a bajnokság iszonyú hosszú még. Szerencsére a nyolc HLF csapat tud okozni meglepetést bármikor és éppen ezért érdemes lesz kilátogatni az összes forduló mérkőzéseire.

Eszembe jutott a lelkes nézők és még lelkesebb játékosok láttán, hogy az elmúlt este végignézhettem, végig szenvedhettem a kerek labdával játszó, pontosabban azt kergető magyar válogatott produkcióját, amelybe számolatlanul ömlik a pénz. Közel sincsenek ahhoz, amit ezek az amatőr emberek játékintelligenciában, tudásban, lelkesedésben tudnak. Egy ismerősöm meg is jegyezte a szünetben, hogy talán április nyolcadika után nem csak a futballnak nevezhető bajnokság jut előnyökhöz és rangjának, népszerűségének megfelelő helyre kerül a haza amerikai labdarúgás is.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s