SKORPIO VOLT, VAN ÉS LESZ..

Az asztrológia tudománya így jellemzi a Skorpiót:

Szélsőséges és a marása is veszélyes. Uralkodó bolygója a Plútó, amely a mitológia szerint az alvilág és a sötétség istene. Lehet tőlük félni, lehet őket gyűlölni, de sose becsüljünk alá egy Skorpiót! Szenvedély és szenvedés nélkül nem élet az élet mellettük.

Ifjúként a nyarakat Pécsett töltöttem a nagyszüleimnél. Kimondottan élveztem, hogy a város nyüzsgő kulturális életében mindig volt valami olyan érdekesség, amit nem lehetett kihagyni. Mivel a rock különösen vonzott, de talán minden, ami zene, igyekeztem minden koncerten ott csápolni.

Hallani, akkor már halottam a SZUPER GROUPKÉNT emlegetett Skorpioról, de élőben az első élményem a Hullám Fürdő területén kialakított szabadtéri színpadon történt. A „méreg” azonnal hatott! A zene szétszaladt az ereimben és ott is maradt, mint valami boldogság szérum.

Elsőre „megcsípett” a SKORPIO. Olyan zenei tudást élvezhettem, amelyet csak kevés banda mondhatott el magáról. Mentem utánuk minden koncertre, ahol elérhetőek voltak.

Történtek az alapokhoz képest változások a tagok között, de az energia, a dalok népszerűsége egy cseppet sem veszített erejéből. Annak ellenére, hogy az egyik legnépszerűbb formáció voltak, 1979-ben feloszlottak, majd, mint a hullámvasút újra alakultak és ismét feloszlottak.

A rajongók legnagyobb bánatára mostanság ritkán koncerteznek, pedig, amikor színpadra lép a Best of Skorpio Frenreisz Károllyal, Szűcs Antal Gáborral, Németh Gáborral, Pálvölgyi Gézával és Tátrai Tiborral a fedélzeten, nem akármilyen zenei élmény.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s