ZENE-ÜNNEP A TABÁNBAN

Egy-egy koncerten bajban van a fotós, főleg a képek leválogatásánál, mert rendszerint több száz képből kell válogatnia a megjelentethető anyagot. A május 1-i Tabán koncerteknél ez a helyzet még drámaiabbá tud válni, mert a hat fellépő esetében lehetetlen „befékezni” a fényképezőgépet.

Ebben az évben már a buli elején ott lehettem, s ez jó ötletnek bizonyult, mert olyat hallottam, ami világszínvonal. Azt gondolom, a gyülekező népek is alaposan rácsodálkoztak a Stardust produkciójára. Kimondottan érett zene jött le a színpadról. Elsőnek lenni nem hálás feladat, de a srácok bizton szereztek rengeteg rajongót maguknak.

Abaházi Csaba megint „felszántotta” a színpadot zenekara élén, s érezhető, hogy a MégEgykör dalai egyre népszerűbbek, a régi Sing-Sing nótákról nem is beszélve.

Török Ádám, mint házigazda ötvözte az Ős Minit egy kis Bartókkal. Színpadon volt Papp Gyuszi, és a hegedű gyönyörű mestere, Kézdy Luca. Ádi mindig okoz meglepetést, s most is hozott egy fiatalembert, Fehér Ádámot, aki tizenkét évesen valószínűleg az ország legfiatalabb blues gitárosa.

Nagy Feró „kiszélesítette” a Beatrice felállást, mert csinos vokalistákkal és egy lehengerlő fúvós szekcióval mozgatta meg a hat órára telt házzá alakult domboldalt.

Hevesi Tamás először lehetett jelen a Tabán fesztiválon és kitűnő zenekarával hozta a fesztivál hangulatot, és amit csak kevesen mernek megtenni, egy csodás lírával búcsúzott a közönségtől.

Akit mindenki várt, Charlie. Mindig rácsodálkozok, amikor színpadon látom, mert elvarázsol, de szerintem Ő is elvarázsolódik arra az egy és fél órára, amíg a zene szól. Zenész barátaival olyan élvezettel hozzák a jól ismert dalokat, hogy bebújik a bőrünk alá minden hang és ott is marad örökre.

Rengeteg fotó készült délutántól estéig. Az oldalon látható képek csak ízelítői lehetnek annak, ami a Tabán jelenség.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s